Kobo e-reader
Vaak vind ik het heerlijk om te lezen. Vooral wanneer ik weer door heb hoe lekker ik er van ontspan. Dat wil ik namelijk nog wel eens vergeten. Dikke boeken schrikken me namelijk vaak af.

En daarom zijn er slimme mensen die de E-reader uitgevonden. Geniaal! 🙂 Zelf heb ik de Kobo e-reader, de Aura H2O, en daar maak ik dankbaar gebruik van.

Echte boeken VS de E-reader

Van sommige schrijfsters houd ik zo erg dat ik daar sowieso de papieren boeken van in mijn kast wil hebben. Dat zorgt dan toch voor een beetje extra support naar hun toe. Bovendien vind ik het mooi staan, een goed gevulde boekenkast in de woonkamer.

Toch hebben e-books vaak mijn voorkeur. Op die manier kan ik niet zien hoe dik een boek is, alleen het aantal pagina’s, waardoor ik het sneller erbij pak. Zo las ik op Kreta maar liefst 7 e-books, lekker voor mijn jaarlijkse gemiddelde haha. Ook scheelt het natuurlijk een hoop qua gewicht als je op vakantie gaat.

Bibliotheek

Nog een voordeel is dat de bibliotheek ook een assortiment e-books heeft. Voor de vakantie hebben ze hier zelfs een speciale app voor, met 50 boeken, ook voor niet leden. Ideaal!

Wanneer je een abonnee bent kun je 10 boeken per keer op je ‘boekenplank’ hebben staan. Deze verdwijnen na 3 weken dan automatisch. Het aanbod is echter wel beperkt, maar het is ‘gratis’, omdat je je abonnement al betaald.

Wil je een specifiek boek? Dan kan je ook altijd een aanschaf tip doen, maar vaak is het dan praktischer hem toch te kopen op bijvoorbeeld bol.com.

Kobo e-reader

De Kobo E-reader – Aura H2O

Maar waarom koos ik nou voor deze, Kobo Auro H2O E-reader? Ten eerste omdat het een heel lichte variant is. Slechts 207 gram! Daarnaast vind ik het heel fijn dat er een groot geheugen op zit, zodat ik mijn boeken erop kan laten staan. Ik ben zo’n iemand die boeken vaker leest. 😛 8GB is maar liefst goed voor zo’n 6000 boeken!

Je kunt heel makkelijk de helderheid van je scherm aanpassen. Door Comfort Light pro kun je het blauwe licht weg filteren, waardoor je ook voor het slapen gaan prima kan lezen op je reader.

Daarnaast ben ik groot fan van badderen. En guess what?! Hij is waterdicht, tot 60 minuten op 2 meter diepte. Valt ie per ongeluk in bad, dan is dat dus geen probleem. Verder kan ik me echter niet zo goed voorstellen wanneer je onder water zou gaan lezen haha.

Je kunt zelf kiezen uit 11 lettertypes, 50 letter groottes en andere opties voor meer gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een ingebouwd woordenboek.

Conclusie

Kortom: ik ben mega blij met mijn E-reader. Voor een relatief laag bedrag heb ik er heel veel plezier van. Al vele vakanties en weekenden binnen Nederland is ie mee geweest. De komende tijd wil ik dan ook graag (nieuwe) favoriete boeken met jullie delen. 

Bovendien is deze variant in 2017 én 2018 door de consumentenbond het beste uit de test kwam.

Lees jij graag in papieren boeken of op een E-reader?

Eén gedachte over “Lezen via mijn Kobo e-reader”

  • Hey die heb ik ook! Ik heb ‘m er weer bij gepakt zodat ik in het donker kan lezen als Tim al wil slapen 😉 Omdat ‘ie licht geeft hoef ik dan geen lamp aan te doen. Ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.