Is het al bijna kerst?
Hè?! Zondag is toch Seks talk dag? ja, ik weet het… Maar als je mij op sociale media volgt, weet je dat er afgelopen woensdag iets verdrietigs is gebeurd. Het hondje van mijn ouders hebben ze moeten laten inslapen. Dat is voor mij een reden geweest om Seks talk nog een week te verplaatsen. Er gaat veel tijd in zitten, daar staat mijn hoofd nu even niet naar. Dus vul ik voor jullie de Is het al bijna kerst? tag in. 

Op de blog van Tamara kwam ik de Is het al bijna kerst? tag tegen. Ik vond het een mooie gelegenheid om jullie mee te nemen in mijn ideale kerst. 

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot kerst? 

Het komt wel heel dicht bij inmiddels. Nog maar 45 (!) dagen te gaan.

Op een schaal van 1 tot 10, hoe erg kijk je uit naar kerst?
Dit jaar heb ik nog niet zoveel zin in kerst. Ik ben dan ook nog niet heel bewust aan het aftellen, maar had wel door dat het erg hard gaat. Voor mijn gevoel hebben we wat maanden gemist dit jaar en toch vind ik het leuk het wel eens op papier te zetten. Ik denk dat ik op dit moment op een 5, hooguit een 6 zit. 

Wanneer zet jij de kerstboom op? 
Mocht ik hem dit jaar opzetten, dan sowieso pas na sinterklaas. Ergens halverwege december denk ik. Hij heeft wel eens tot maart gestaan, maar ik ga hem dan in het nieuwe jaar ook vrij snel weer weghalen. Op Facebook zie je nu al mensen die de kerstboom een tijd hebben staan al, dat vind ik wel heel erg vroeg. 

Is het al bijna kerst?

Hoe ziet jouw ideale boom eruit? 
Met niet te kitsch. Ik heb rode ballen, zilveren ballen en aqua ballen. Ik wissel altijd aqua af met rood per jaar en dan gecombineerd met de zilveren. Geen slinger en een piek is vaak te groot haha. Ik heb maar een klein boompje. Maar zoals het plaatje hier boven, zo zou ik hem later wel willen hebben als ik meer ruimte heb in huis. Zo mooi subtiel en heel gezellig met die cadeautjes eronder. 

Wat is jouw favoriete kerstliedje? 

Noem me een barbaar, maar ik heb echt helemaal niets met de kerstliedjes die elk jaar honderd keer voorbij komen op de radio. Wat ik een heel leuk kerstliedje vind, is die van Nick & Simon. Heel vrolijk en de clip is super grappig.  

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst? 
Witte kerstbomen vind ik echt heel lelijk, maar ook de overdreven versierde huizen die letterlijk overal knipperende of gekleurde lampjes hebben. Oh, en het asociale gedrag in de supermarkt haha. Maar dat kan eigenlijk nooit. En kerstbomen aan het plafond heb ik inderdaad ook nooit zo goed begrepen.  Wat Tamara in haar blog zegt ben ik het ook wel mee eens, ik zou het vreselijk vinden om alleen te zijn met kerst, dit gun ik dan ook niemand. 

Naar welk gerecht met kerst kijk jij het meest uit? 
Wij hebben niet standaard elk jaar hetzelfde, maar rollade en stoofperen! Yummie. En ik zou graag gourmetten, maar dat gaat toch niet gebeuren haha. Vaak doe ik met kerst wel net iets meer mijn best om een wat uitgebreider gerecht te maken dan normaal. Dat vind ik altijd super gezellig. 

Wat voor een outfit draag je meestal met kerst? 
Een nette spijkerbroek met een leuk shirt/leuke trui erop. Ik ben niet zo van de jurkjes en als ik eens een poging doe, krijg ik er meestal commentaar op. Dat heb ik dus maar opgegeven. Grotendeels van de dag zijn we toch thuis, dus dan draag ik lekker mijn pantoffels erbij. 

Hoe ziet kerst er over 25 jaar bij jou uit?
Man, dat is zo ver weg! Ik hoop tegen die tijd een leuke man te hebben en een ruime woonkamer. Dan kunnen we onze beide families tegelijk uitnodigen. Lekker allemaal een gang maken. Vooral ongedwongen gezelligheid, misschien met cadeautjes. Ik ben dan gewoon al 50! De dag erna lekker met mijn partner. Niet beide dagen afspraken. Heerlijk lijkt me dat. 

En tot slot: wat geeft jou nou echt het kerstgevoel? Heb heb je een traditie? 
Niet echt een traditie, maar Jurjen en ik gingen altijd na kerst wat dagen naar een hotel. Dit vond ik echt heerlijk om even weer tot rust te komen. Meestal helpen de uitgebreide ontbijtjes, cadeautjes, kerstliedjes en kerstfilms wel aan deze traditie. Maar dan alsjeblieft geen Home alone haha, maar een van deze. Oh en All you need is love. 💕

Dit was de is het al bijna kerst? tag. Als je hem wilt invullen vermeld dan Tamara even. 😉 
Hoe ziet jouw ideale kerst eruit? 

2 gedachten over “Lifestyle | De “Is het al bijna kerst?” – Tag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *