Poeslief
Poeslief
Poeslief is het tweede kattencafé van Groningen. Op aanraden van een vriendin wisselde ik een keer en ging hier de katten gezelschap houden. In deze blog vertel ik je meer over het ontstaan én wat ik er van vond.  

Ontstaan
Karin en Laura zijn kattenliefhebbers. Beide hebben ze een kat thuis, maar het liefst wilden ze er meer mee doen. Al eerder had Laura dit concept in Berlijn gezien en vond dat Groningen dit miste. Daarom besloten ze samen Poeslief te openen. Als je van katten houdt kun je hier je hart ophalen en ondertussen ook nog eens wat lekkers nuttigen. In oktober 2016 zijn ze geopend aan de Nieuweweg 14 en bieden een thuis aan maar liefst acht, wat oudere, katten. 

Algemene informatie

  • Geopend op woensdag t/m zondag van 11.00-18.30 uur. 
  • Alleen te betalen met pin.
  • Het is aan te raden om te reserveren dit kan op hun site
  • Elk bezoek duurt maximaal 2 uur. 
  • Je betaalt €1 ‘entree’. Dit wordt gebruikt voor dierenartskosten en verzorging.
  • Er is ook aan de vegans gedacht. 

De katten
Er wonen acht katten in Poeslief. Er zijn een aantal katten terug geplaatst naar een nieuw huisje of een asiel, omdat ze zich niet thuis voelden in het café. De namen en leeftijd van de katten vind je hier. Wat me voornamelijk opviel is dat de katten veel aanhankelijker zijn en ook echt geaaid willen, of op schoot komen zitten. 

Merchandise 
Er was geen heel uitgebreide merchandise, maar ze hadden wel heel toffe spullen. Zo waren er sweaters, kaarten, linnen tasjes en stickers. De stickers mocht je gratis meenemen. Daarnaast heb ik nog een kaartje meegenomen met een geometrische kat erop en ‘Poeslief’. Van dit soort uitjes vind ik het altijd leuk om een aandenken te hebben.

 De katten zijn heel aanhankelijk en komen ook echt op schoot. Super gezellig!

Inrichting
Ik vond de inrichting hier echt tof! Heel erg modern en rustige kleuren. In het overzichtje hieronder geven ik een sfeerimpressie. Ik zou er zo items van in mijn huis kunnen zetten, want het is echt helemaal mijn smaak. En die deur! Ik heb Jurjen vast gewaarschuwd hahaha. 

Mijn ervaring
Ik vond het echt heel tof om een keer bij Poeslief te zijn. Ik heb heerlijk met Tammo (eerste afbeelding) naast me op de bank gezeten. Die was echter in diepe, diepe slaap. Wel heb ik hem geaaid. Mees (kat op tafel) probeerde steeds mijn brownie te jatten. Echt heel leuk dat de katten zo dichtbij komen, op schoot gaan zitten en ook echt aandacht willen. De brownie was echt heerlijk, net als de Nutella chocolademelk. Mijn allergie blijft jammer, hierdoor kan ik altijd veel minder lang op een plek met katten zijn dan dat ik zou willen. 

Dit was mijn ervaring bij Poeslief. Hoe vind jij de inrichting eruit zien? 
Grappig hè, die schele kat? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *