3 woorden
Een leuke uitdaging. Je jaar, 365 dagen, beschrijven in slecht drie steek woorden. Dat is wat ik ga proberen te doen over mijn 2019. Niet makkelijk, want er is heel veel gebeurd.

3 woorden om je jaar te beschrijven… Welke momenten kies je dan? Er zijn veel dingen voorbij gekomen, maar wat is belangrijk genoeg om in die top 3 te zetten? Soms zijn er ook dingen die je niet in die lijst te hebben, maar wat wel veel invloed heeft op de rest van je leven. Doe je het dan wel of toch niet?

Liefde

Ik denk dat dit op meerdere vlakken een belangrijk thema was in mijn jaar. Na bijna 6 jaar een relatie te hebben gehad, zijn we nu al een paar maanden uit elkaar. Een keuze die achteraf echt goed bleek, maar makkelijk is het niet. Je bouwt zoveel samen op wat het moeilijk maakt om de relatie te verbreken. Toch is een relatie iets waar je gelukkiger van moet worden en dat was helaas niet meer genoeg aanwezig.

Ik besef me hierdoor des te meer hoeveel ik van mijn vrienden & familie hou. Zij hebben me enorm gesteund in deze moeilijke tijd. Ook de liefde voor mezelf is gegroeid. Daar ben ik heel blij mee, want je moet het in eerste instantie altijd met jezelf kunnen vinden. Dat vond ik best een uitdaging en soms nog natuurlijk.

Er is ook een heel belangrijke, goede, vriendschap bijgekomen. Iemand die me stimuleert in mezelf zijn en te delen. Bij wie ik mezelf kan zijn. Erg fijn dat ik ook in staat ben me open te stellen voor nieuwe mensen. Dat levert heel mooie banden op.

Groei

Niet alleen groeide ik in van mezelf houden. Ik groeide ook door meer te delen wat er in me leeft. Wat heb je aan een masker opzetten als je ook kan delen en je daardoor beter kan voelen. Dit was een heel fijne ontwikkeling, maar ook een heel zware. Er komen veel oude dingen naar boven, die ik hopelijk zo kan ‘overschrijven’ met positieve ervaringen.

Ik vind mezelf langzaam weer terug. Wat ik belangrijk vind in het leven bijvoorbeeld, maar ook wat ik juist niet (meer) wil. Zo merk ik dat vrijheid voor mij onmisbaar is. De ruimte om voor mezelf om te doen waar ik gelukkig van word. Aan de andere kant is samenzijn voor mij net zo belangrijk. Verbinding voelen met de mensen die mij dierbaar zijn. Dat betekent ook dat ik meer grenzen aan ben gaan geven.

Creativiteit

Ja, wat zijn we zonder creatief zijn. Natuurlijk voor mijn blog, maar ook op andere gebieden. De kerstboom mooi versieren, scrappen, bakken… Er zijn zoveel dingen waar ik, gelukkig, mijn creativiteit in kwijt kan. Lekker van me af schrijven, maar ook nieuwe recepten proberen en herinneringen vastleggen. Vooral omdat er in een jaar heel veel kan gebeuren wat je niet wilt vergeten en waar je later nog eens op terug wilt kijken.

En verder…

3 woorden blijft verrekt weinig om een heel jaar in samen te vatten haha. Zo vond ik ook mijn thuis in mijn nieuwe appartement. En wat ben ik blij dat ik dit plekje had toen het uitging. Een eigen basis. De renovatie is voorbij en het is echt mooi geworden.

Werk in de bieb blijft geweldig. Ik heb een deel van het jaar 2 halve dagen gewerkt, wat uiteindelijk weer een halve dag werd. Toch ben ik heel dankbaar voor mijn werk en de enorm gezellige collega’s.

En natuurlijk blijft Lupus ook een rol in mijn leven spelen. Momenteel lijkt het stabiel rustig te zijn. Ik denk dat ontspanning, rust en (voor mij) gunstige weersomstandigheden, enorm meehelpen.

Met welke 3 woorden zou je jouw jaar omschrijven?

Eén gedachte over “Mijn 2019 beschreven in 3 woorden”

  • Ook jij hebt wel zo een bewogen jaar gehad. Bij mij komen de woorden ‘nieuw huis’, ‘gezondheid’ en ‘gelukkig’ wel terug dit jaar! Fijne jaarwisseling en een mooi 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.