Ziek zonder diagnose
Elke twee weken deel ik een verhaal van een lezer. Hierin wil ik een positief verhaal naar voren brengen, ondanks het hebben van een chronische ziekte. Yousra Yasmine is ziek maar zonder diagnose.

Ik ben Yousra Yasmine, 17 jaar, ik zit in 5 havo en later zou ik graag rechter of advocaat willen worden. Toch lijkt deze droom verder weg dan ooit, omdat ik chronisch ziek ben.

Zeg, wat heb je eigenlijk?

Ongeveer drie jaar geleden ben ik ziek geworden. Ik werd op een dag wakker met extreme misselijkheid en die misselijkheid is nooit meer weggegaan. Naast de misselijkheid was ik moe, had overal pijn en ik begon wazig te zien.

Met deze klachten kregen we een doorverwijzing naar de kinderarts. Zij deed verschillende onderzoeken maar helaas kwam hier niks uit. Veel van mijn bloedwaardes schommelde heel erg, waren net geen tekort of weken af zonder duidelijke oorzaak. Maar er was geen duidelijke oorzaak te vinden voor al mijn klachten.

Kortom, op dit moment ben ik ziek zonder ziekte. Uiteindelijk heb ik samen met mijn kinderarts besloten om naar een andere arts te gaan. Nu heb ik 21 januari een afspraak in een universitair ziekenhuis en ik hoop dat ze mij daar verder kunnen helpen. Ik wil namelijk niets liever dan beter worden!

Ups en downs

Ziek zijn gaat met ups en downs. Twee jaar lang heb ik gedaan alsof mijn ziekte er niet was, ik had immers geen diagnose. Inmiddels weet ik dat ik hartstikke ziek ben en dat ik niet kan doen alsof ik niet ziek ben. Dingen die voor gezonde mensen als vanzelfsprekend worden gezien, zoals aankleden, naar school gaan of afspreken met vriendinnen, zijn voor mij een hele opgave. Op het moment dat die gewone dingen mij lukken ben ik al hartstikke blij. Geluk zit op dit moment in de kleine dingen.

Eerder probeerde ik altijd om mijn hele leven uit te stippelen, morgen wil ik dat en over een jaar moet ik dit gedaan hebben. Ziek zijn laat zich nou eenmaal niet sturen dus de grootste les die ik heb geleerd is leef met de dag. Het leven laat zich niet plannen dus geniet van wat je vandaag hebt. Gisteren is geweest, morgen is niet zeker maar vandaag ligt nog voor je!

Positiviteit

Sinds ik ziek ben geworden kan ik steeds minder. Verre reizen maken of weekendjes weg gaan zit er niet meer in maar er blijven genoeg dingen over die ik nog wel kan doen.

Door mijn ziek zijn heb ik veel moeten inleveren. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Hoe gek het ook klinkt, het ziek zijn heeft mij ook mooie dingen gebracht.

In augustus 2018 besloot ik om een blog te beginnen. Ik schrijf over wat het met je doet om ziek te zijn zonder ziekte. Bloggen werd mijn uitlaatklep. Door mijn blog ben ik in contact gekomen met zo veel leuke mensen! Het is zo fijn om met mensen te kunnen praten die hetzelfde doormaken als jij.

Ik zou iedereen mee willen geven dat je vooral moet genieten van de kleine dingen! Ik hou zelf heel erg van quotes en deze quote wil ik jullie graag meegeven!

Veni, vidi, vici – Ik kwam, ik zag en ik overwon.

Hoe groot de obstakels in je leven ook zijn, ooit komt er een moment dat je het overwint. Alles komt goed alleen sommige dingen hebben tijd nodig!

Liefs,
Yousra Yasmine

Wil je Yousra Yasmine volgen? Dat kan hier:
Mijn blog: http://yousra-yasmine.nl
Mijn Instagram:https://www.instagram.com/yousrayasmine.nl/

Het vorige artikel in deze reeks: Nadia heeft een maagverlamming.

Eén gedachte over “Mijn positieve verhaal | Yousra Yasmine is ziek zonder diagnose”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.