Nog even geduld en het wordt weer lente en nog beter… Het wordt dan ook weer zomer! De zon die lekker schijnt, zomerse kleren aan en genieten. Iets waar ik nu al heel erg naar uit kijk is om met vrienden weer de barbecue aan te steken en te genieten van een lekker drankje met wat vlees.
Het is misschien geen populaire mening, maar ik eet heel graag en eigenlijk elke dag vlees. Lekker de barbecue aan op een zomerse dag gebeurt dan ook regelmatig. Lekker een drankje en stokbroodje met smeersels of een salade erbij en genieten maar. Ondanks dat ik geen groot budget heb, probeer ik wel voor kwaliteit te gaan. Puur omdat smaak en genieten van lekker eten voor mij heel belangrijk is.
Standaard vlees
Wat natuurlijk al heel vaak gegeten wordt van de barbecue zijn spareribs, spek fakkels, hamburgers en andere soorten vlees spiesen zoals kipsaté. Deze zijn vaak ook voor een redelijke prijs in de supermarkt te krijgen, hoewel de kwaliteit dan niet altijd even goed is. Het is begrijpelijk als je niet al je vlees van een slager kan halen. Maar ook online zijn er diverse aanbieders, waar je voor een redelijke prijs een goed stuk vlees krijgt. Bovendien: het gaat toch om de smaak en niet om de hoeveelheid!?
Rundvlees
De bavette is eveneens heel populair op de barbecue, maar vaak wordt rundvlees een beetje vergeten lijkt het wel. Toch zijn er heel veel mooie stukken rundvlees die je prima op de barbecue kunt bereiden, zonder dat deze uitdrogen.
Zo zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar wagyu vlees. Dit is een van de beste runderrassen. En vlees van de Japanse Wagyu schijnt nog lekkerder te zijn. Het bevat een mooie marmering van het vlees, waardoor het vet smelt bij de bereiding. En het is nog makkelijk klaar te maken ook, want het heeft alleen een beetje zout nodig. Dit vlees heeft van zichzelf een nootachtige smaak.
Een andere optie is Pincanha vlees. Wederom van rundvlees gemaakt. Voornamelijk van het staartstuk. In Zuid-Amerika is dit al een heel populair stuk vlees. Dit soort vlees kent ook meerdere vormen van verwerking. Zo kun je picanha burgers, spiesjes en steaks krijgen. Maar bijvoorbeeld ook een black angus van picanha. Tevens zijn deze stukken vlees ook weer uit verschillende regio’s verkrijgbaar zoals de USA, Australië en Ierland. Kortom voor ieder wat wils!
Welk vlees mag niet missen bij jouw barbecue?
Leave A Reply