MultiCulinair foodtruck festival

Het is maandag en normaal zou hier nu een artikel met geluksmomentjes verschijnen. Echter kwam ik niet verder dan vier, waardoor ik besloten heb ze kort te noemen en vervolgens te schrijven over het Multiculturele foodtruck festival dat ik zaterdag bezocht. 

Geluksmomentjes

  • Mijn nieuwe telefoon, de Motorola Moto G5, kwam binnen. 
  • We gingen donderdag lekker zwemmen na Jurjens werk. 
  • We gingen uit eten bij ‘De drie gezusters’. 
  • Op zaterdag bezochten we het foodtruck festival. 

Het festival

Dit Pinksterweekend vindt voor de vierde keer het MultiCulinair foodtruck festival plaats. Het festival dat voor het eerst foodtrucks naar Groningen bracht.Op het Bernoulliplein kun je genieten van bands, dj’s en heerlijke streetfood dat vers bereid wordt. Je kunt proeven van gerechten uit diverse werelddelen, zoals: Amerika, Suriname, Duitsland en Griekenland. Er is voor kinderen een springkussen en je kunt voor €2,50 je eigen stroopwafel versieren. Bij een aantal kramen kon je pinnen, maar bij sommige moest je contant betalen. 

Wil jij nog genieten van dit festival? Dat kan vandaag nog van 12:00 tot 22:00 uur.

 

Geproefd 

Er was echt een enorme keuze qua kramen en eten. Helaas is onze portemonnee niet oneindig gevuld en dus moesten we keuzes maken. Omdat het lunchtijd was namen we niet heel veel, maar genoeg om diverse windstreken te beleven en proeven. 

We begonnen met Spaanse Churros van World of Tapas. Dit schaaltje deelden we en hiervoor betaalden we €2,50. Inclusief de poedersuiker en chocoladesaus. 

Daarna was het tijd voor een Portugese drumstick met piri piri smaak.  De eerst paar happen vond ik hem vrij scherp/pittig, maar wel erg lekker! Voor deze twee betaalden we weer €2,50. 

Eindelijk! Hier wilden we eigenlijk mee beginnen maar de eigenaar van deze stand was er nog niet klaar voor. Na de heerlijke kipjes was het tijd voor crêpes. In eerste instantie wilde ik een met Nutella en banaan, maar ik ben uiteindelijk toch voor appelmoes en kaneel gegaan. Uiteindelijk waren wij zijn eerste klanten.  Die twee kostten samen €8. 

En last but not least, als toetje: Frozen yoghurt. Ik koos als topping nootjes, Jurjen aardbei. Samen was het €5. We kwamen er pas later achter dat de man achter de kraam Duits was, maar mijn woordenboek Duits was spontaan leeg haha. 

Sfeerimpressie 

Het was erg lastig om goede foto’s te maken door het bewolkte weer en de mensen die er steeds voor stonden. Dit is een kleine sfeerimpressie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij al eens naar een foodtruck festival geweest? Wat vond jij ervan? 

 

2 gedachten over “Vrije tijd | MultiCulinair foodtruck festival Groningen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *