Motorola moto G5

De twee jaar zijn weer bijna voorbij en dus zou ik officieel mijn abonnement mogen verlengen. Toch heb ik er voor gekozen om dit niet te doen. Ik kocht een los toestel en ga ik oktober op sim only. In deze post vertel ik waarom en show ik de Motorola Moto G5. Mijn nieuwe telefoon. 

Niet verlengen
Mijn keuze om niet te verlengen heeft vooral te maken met de kosten. Momenteel betaal ik maandelijks €40,00 inclusief verzekering. Best een hoog bedrag. Daarnaast hoef ik niet per se het nieuwste toestel én heb ik een nieuwe camera, waardoor die ook in mijn smartphone niet perfect hoeft te zijn. Ik heb wel een tijdje getwijfeld tussen de IPhone SE en de Sony Xperia X, maar toch koos ik er voor het niet te doen. 

Dus ik ging op zoek naar een niet te duur los toestel, die wel goed aangeschreven staat en een sim only abonnement voor een leuk prijsje. Dit heb ik uiteindelijk dus gevonden. Voor de Motorola Moto G5 betaalde ik €190 en vanaf oktober ga ik naar Simyo waar ik voor €15 onbeperkt sms, 300 belminuten en 1 GB internet heb. 

Stel ik zou de Sony Xperia X compact hebben gekozen, met een abonnement voor een jaar. Dan zou ik €816 kwijt zijn. Voor mijn huidige, nieuwe, toestel liggen deze kosten op €549. Beide inclusief toestel. Hierdoor bespaar ik dus €267!  

Motorola Moto G5 | Het toestel
Ik heb het toestel nu een week in gebruik en ben erg tevreden. Alles gaat heel snel en er is met 16 GB genoeg ruimte (tot nu toe). De installatie ging heel makkelijk, evenals de back-ups terug zetten. Daardoor kon ik al snel weer door met het WhatsAppen. Hij is iets groter dan mijn vorige telefoon, maar past met z’n 14,43 cm, nog prima in mijn broekzak. Een bijkomend voordeel is dat hij ook lekker licht is. 

Een leuk extraatje en ook een fijn idee qua beveiliging is de vingerafdruk ontgrendeling. Zo komt niemand zomaar in je telefoon. Wel moet ik ernstig op zoek naar een andere ringtone, want de huidige is echt verschrikkelijk haha. Over de camera’s voor en achter ben ik best tevreden. Dit had nu een iets minder hoge prioriteit omdat ik mijn Fujifilm heb. 

Ondertussen heb ik een tempered glass besteld, zodat niet gelijk mijn scherm kapot is als hij valt. Ook zijn er twee telefoonhoesjes onderweg.

   

 

Ik koos voor de gouden variant, omdat ik de grijze/zwarte telefoons een beetje zat ben en het grijze kleurtje me niet zo aansprak. Tijd voor iets anders! 

Wat wordt jouw volgende telefoon?
Heb je sim only of een abonnement met toestel erbij in?

Eén gedachte over “New in | Smartphone | Motorola Moto G5 Gold”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *