Fujifilm X-A2

 

De Fujifilm X-A2 systeemcamera, dat is hem geworden. Na lang twijfelen heb ik de keuze gemaakt en gelijk een bestelling geplaatst. In dit artikel vertel ik meer over de camera en het keuze proces. Ook deel ik enkele foto’s die ik gemaakt heb. 

 Mijn wensen

  • Een camera waarmee ik mooie foto’s kon maken en uiteindelijk ook kan gaan vloggen. Dit is toch wel iets waar ik steeds meer over nadenk. Het was dus belangrijk dat het schermpje zo gezet kan worden, dat ik mezelf kan zien.
  • Een viewfinder vond ik niet per se nodig. (Achteraf is dit wel een beetje wennen.)
  • Grip aan de zijkant, zodat je de camera makkelijker vast kan houden. Zeker met mijn ontstekingen kan dit heel fijn zijn. Bij Cool Blue had ik de Sony Alpha 6000 in mijn handen en die had dit ook. Dit lag erg prettig in de hand.
  • Een lichtgewicht camera. Spiegelreflexcamera’s zijn vaak erg zwaar als je die een hele dag mee moet nemen. 

De keuze maken
In eerste instantie had ik de Sony A5000 op het oog. Deze kwam, in vergelijking met de Nikon J5, er ook beter uit volgens de verkoper. Toch was ik nog niet helemaal overtuigd en dus liet ik mijn nicht nog even zoeken. Zij kwam uiteindelijk nog met een Canon (niet mijn merk!) en de Fujifilm X-A2 camera aan. Uiteindelijk koos ik dus voor de laatste, omdat die ook qua vormgeving meer bij mij past. Hij heeft een beetje een vintage uiterlijk, erg tof! Via een outlet site  kon ik hem voor bijna €200 minder bestellen dan bij ‘normale’ winkels. Uiteindelijk  bleek dit ook de laatste te zijn, want een dag later was hij er vanaf. Bovendien is de camera al op veel plaatsen niet meer te krijgen. 

Specificaties
Type: Fujifilm X-A2

Megapixels: 16.3
Lens: 16-50mm OIS II
Gewicht: 350 gram 

De camera werd geleverd met zonnen kap, oplader en een band om hem om je nek te kunnen dragen.  Er zijn een UV-filter en een cameratas onderweg. Er zijn nog wel een aantal lenzen die ik er graag bij wil:  de macro lens en de Fujifilm  35mm f/1.4 XF R lens voor onscherpe achtergronden.  Maar daarvoor moet ik eerst nog even goed sparen, haha. 

Voorbeeld foto’s: 

 

 Wat voor een camera heb jij? Waarom is je keuze daarop gevallen? 

3 gedachten over “New in | Systeemcamera | Fujifilm X-A2”

  • Ohh hij maakt hele mooie foto’s en ziet er ook nog eens heel mooi uit! Ik gebruik zelf de Canon 550D en de Canon g7x, beide camera’s zijn heel fijn! Mijn spiegelreflex heb ik nu 4 jaar denk ik en ik gebruik hem nog steeds elke dag met heel veel plezier! Ik koos voor de G7 omdat hij een goede filmkwaliteit heeft en goed werkt als vlogcamera 🙂

    • Dankjewel! 🙂 Ah een echte Canon fan, tof! Ik heb zelf niet zoveel met Canon. Ik zal straks eens kijken op jouw site/youtube kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *