No spend month
Jullie hadden nog een blog van mij tegoed over de no spend month. Want een maand geen geld uitgeven, dat is best een uitdaging. Zeker wanneer je graag bij de Action rondloopt. Het scheelt dat daar de kerstcollectie al staat, dat is me écht nog te vroeg.

Een no spend month is eigenlijk best een goede eyeopener. Zeker omdat ik heel concreet bij ging houden waar mijn geld heen ging. Dat geeft inzicht en dan besef je je dat het best mee valt, of niet natuurlijk.

Kosten bijhouden

Dit is al een dingetje als je normaal niet alles op een plek opschrijft. Uiteindelijk viel het nog mee qua boodschappen. Gemiddeld zat ik gewoon op €50 per week. Dat is wel fijn om te weten, omdat ik het idee had dat ik wat meer uitgaf dan de bedoeling was.

Ik moest ook een nieuwe broek hebben. Maar mijn mama was heel lief en deze heb ik dus van haar gekregen. Dit waren voor mij dus geen extra kosten. En ik bestelde nog andere kleding, maar ik hield maar een shirt. Die schade viel dus mee.

En dan was er nog een onverwacht, of eigenlijk vooral verlaat, cadeautje. Er was echter een kostenpost die ik niet had meegerekend of verwacht: een concert van Dotan in februari. Daar wilde ik zo graag bij zijn dat ik kaartjes kocht.

Tegenvaller

Een financiële tegenvaller was dat ik voor mijn nieuwe adres nog de afval- en waterschapsheffingen moest betalen. Dit was toch weer een flink bedrag, waardoor ik het spaargeld voor deze maand kwijt was. Anders had ik €110 gespaard. En ik had iets meer geld uitgegeven aan de scrapkit aanvulling, dit was €8 maar dan ik van tevoren bedacht had.

Conclusie

Gemiddeld doe ik het dus best goed en kan ik best goed (be)sparen. Sommige uitgaves kun je nu eenmaal niet voorspellen en anderen zijn zeker de moeite waard om uit te wijken. Het leven loopt immers nooit zoals je verwacht.

Ik ga er gelijk nog een no spend month aan vast plakken: 20 november tot en met 20 december. Kijken hoe dat gaat, zo vlak voor de feestdagen.

Wat zou jij nog meer willen weten over zo’n maand?

Eén gedachte over “De No spend month | Hoe is het gegaan?”

  • Als ik nu een no spend month zou houden, dan gaat het zeker niet lukken. We moeten natuurlijk veel kopen voor ons huis. Meestal is januari of februari voor mij wel een goede maand om dit te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.