Hoe handig is het?! Een mannetje die, in een door jou gekozen tijdvak, de boodschappen thuis bezorgd. Je kiest online wat je nodig hebt en daarvoor hoef je niet het huis uit. Voor mij is het af en toe echt ideaal!

Boodschappen bestellen is bij steeds meer supermarktketens een optie. Je bestelt je boodschappen online en ze worden geleverd tot in de keuken! Niet zelf sjouwen met zware tassen, maar iemand die het voor je doet… Ik vind het een goede ontwikkeling.

Online boodschappen bestellen

Online boodschappen bestellen is een nieuwe luxe. Op de site van je favoriete supermarkt kun je bijna alle producten die je gebruikt vinden. Je zet ze in je online winkelmand en kiest een tijdsvak waarin jij ze thuis wilt ontvangen. Ideaal!

Op het moment dat je bestelt, zie je wat de boodschappen je gaan kosten. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.

Chronisch ziek

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik chronisch ziek. Daardoor ben ik niet altijd even goed in staat om fysiek boodschappen te doen. Helaas was, in de tijd dat ik in een rolstoel zat, online boodschappen bestellen nog niet echt een ding/populair. De laatste tijd zie je dit veel meer naar voren komen.

In die periode zou het zeker een uitkomst zijn geweest. Gelukkig had ik lieve vrienden en Jurjen om me te helpen. Toch zijn er nu ook nog momenten waarop het minder goed gaat. Ondanks dat ik dichtbij een supermarkt woon, kan het door de trappen in het complex toch lastig zijn.

Dat dit nu een optie is vind ik positief, wel zou ik dan voor 2 weken tegelijk bestellen. Op die manier kom ik aan het minimale bestelbedrag. Een nadeel is dat ik geen grote vriezer heb, dus daar moet ik wel rekening mee gaan houden.

Verjaardag of ander feestje

Ook voor een verjaardag of feestje is het handig om je boodschappen thuis te laten bezorgen. Ik vind het vaak toch een stressvol gebeuren. In een drukke winkel, alle opties voor je zien. Thuis kun je op je gemak bedenken wat je nodig hebt en zie je niet de volle schappen voor je. Op die manier kun je sneller keuzes maken wat je wilt hebben.

Rond dit soort dagen doe je ook altijd meer boodschappen, dan in een gewone week, is mijn ervaring. Hoe tijdsbesparend is het om het dan een dag van tevoren te laten bezorgen?! Op het moment dat je anders naar de supermarkt zou gaan, kun je nu bezig zijn met andere voorbereidingen en schoonmaken.

Overige voordelen

Behalve dat je niet meer zwaar hoeft te tillen én je het huis niet meer uit hoeft, zijn er meer voordelen. Doordat je niet meer het huis uit hoeft, bespaar je tijd. Je kiest immers een tijdstip voor de bezorging, waarop je toch al thuis bent. De betaling geschiedt, meestal met de pin, bij je in huis. Natuurlijk super handig.

Daarnaast kom je minder in de verleiding. Wanneer je gaat winkelen in de supermarkt, loop je het risico impulsaankopen te doen. Vaak ga je toch met meer naar huis dan je daadwerkelijk nodig hebt. Je bespaart in veel gevallen dus ook nog eens geld.

En wat voor mij nog een groot voordeel is: je hebt geen last van andere klanten. Het is soms zó druk in de supermarkt, dat je soms je kont (en kar) niet kunt keren haha. Dat merk je natuurlijk niet wanneer je het online besteld. Bij de meeste supermarkten moet je voor minimaal €70 bestellen, bij Deen is dit al vanaf €40 mogelijk. Heel fijn voor een eenpersoons huishouden.

Maak jij wel eens gebruik van deze boodschappenservice?
Wat is voor jou de voornaamste reden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.