onzekerheden tijdens seks
Onzekerheden tijdens de seks zijn niet ongewoon. Bij zowel haar als haar partner, ligt een soort zelfopgelegde prestatie druk. Maar er zijn ook andere oorzaken waardoor men onzeker kan worden. Ik zet ze vandaag op een rijtje. 

Niet alleen de vrouwen, maar ook mannen, kunnen last hebben van onzekerheden tijdens seks. Er zijn allerlei factoren die ervoor kunnen zorgen dat het net niet zo loopt als dat jij graag zou willen. Maar wat kan je er tegen doen en is het wel nodig om onzeker te zijn?  

In de meeste gevallen is het antwoord hierop: nee! Wanneer je goed blijft communiceren, je eigen lijf goed kent en jezelf niet teveel druk oplegt, komt het vaak al goed. Daarnaast, wanneer jullie beide flink opgewonden zijn, heb je helemaal geen tijd om na te denken of je ‘tijdens dat standje dik oogt’.  

Vaak leggen we onszelf en elkaar teveel druk op en gaat het meer om het hoogtepunt, dan om de reis er naar toe. Persoonlijk vind ik een orgasme geen must, wanneer de vrijpartij zelf heerlijk is. Dat vind ik veel belangrijker dan het net zo lang doorgaan tot het hoogtepunt bereikt is. Het is veel fijner om in een ontspannen sfeer te vrijen dan dat je deze druk en spanning toevoegt. 

onzekerheden

Onzekerheden 

Onzekerheden worden vaak gevormd door het kijken van porno, maar ook door de huidige media. Daarin worden vaak ‘perfecte’ plaatjes getoond, waarvan men denkt daaraan te moeten voldoen. 

  • Lichaam: Vrouwen zijn vaak onzeker over hun lichaam. Zijn mijn borsten niet te groot of te klein? Daarnaast maken we ons ook vaak druk over cellulitis en andere oneffenheden aan het lijf. Gelukkig hebben mannen vaak hun aandacht heel ergens anders. Lichaamsbeharing is ook wel een dingetje, waar houdt hij van?! 

  • PrestatiesDit is een puntje voor beiden. Ben ik wel goed in bed? Vind hij of zij het wel lekker? Komt de ander wel klaar? Praat hierover! Het is niet erg als het wat langer duurt voor het hoogtepunt bereikt wordt. Door spanning kan het allemaal wal lastiger gaan en wat langer duren. Maak er vooral geen te groot probleem van.

  • Ongewenste gevolgen: Zowel mannen als vrouwen zijn bang voor ongewenste gevolgen als zwangerschap of SOA’s, voornamelijk als er geen condoom gebruikt wordt. Mannen zijn daarnaast bang dat de vrouw niet klaarkomt, terwijl de vrouw juist bang is dat de man überhaupt geen condoom wil gebruiken. Een ander punt die hierbij past, is dat vrouwen bang zijn dat de man geen ‘nee’ accepteert. Dit is wel een belangrijke. Respecteer de grens van de ander! 

Wat kan je zelf doen? 

Er zijn een paar dingen die je zelf kunt doen om de onzekerheid te verminderen. Zo schijnt het te helpen om naakt in huis te lopen om zekerder te worden over je eigen lichaam. Ga zelf op onderzoek uit, ook wel bekend als masturbatie. Leer je eigen lijf kennen, dan kan je bed partners ‘aanwijzingen’ geven. Accepteer je lijf, want jij bent goed zoals je bent! Kun je dit niet, dan is het misschien een idee om te beginnen met je lijf trainen. 

Wil je het over een andere boeg gooien? Denk dan eens aan dirty talk en sexting. Hierover komt volgende week een blog. Daarnaast blijft ontspanning en vertrouwen natuurlijk belangrijk. Vertrouw je je bed partner niet? Communiceer hierover, of ga niet met hem/haar naar bed. Oefenen maakt beter! Dit betekend natuurlijk niet dat je met iedereen het bed in moet duiken, maar ‘oefen’ vaak met je bed partner. Op die manier kom je vanzelf achter een manier die voor beide prettig is. Maar het belangrijkste: zie seks als iets leuks en dan straal je het ook uit! 

Waar ben jij onzeker over tijdens de seks? 

Bron foto: foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *