crêpes
Dag 3 & 4 in Parijs, onder andere met een rondvaart, het Louvre mooi verlicht en na een bezoek aan de Eiffeltoren op maandagochtend weer beginnen aan de reis naar Nederland. 

Met nog twee dagen te gaan in Parijs, vul ik deze laatste blog. De zondag was een vrij lange dag, maar we hadden ook het lekkerste avondeten van heel het weekend. We bezochten het Louvre toen deze verlicht was en pakten onze spullen voor de terugreis op maandag.

Ontbijten op de kamer & ochtendprogramma 

We hadden op zaterdag croissants gehaald bij de supermarkt, zodat we op zondag wat langer konden blijven liggen. Uiteindelijk vertrokken we rond 10.00 uur richting het treinstation. Onderweg kwamen we langs een markt, waar opvallend veel buitenlandse mensen op af kwamen. Eenmaal in het centrum zijn we eerst langs de Eiffeltoren gekomen. Hier waren we echter wel vrij snel uitgekeken, zo mooi vonden we hem niet haha. Iets verderop waren souvenir winkels en een leuk cafeetje. Hier hebben we even wat gedronken, met een muffin erbij. Wel voor een schokkende prijs, want voor 2 drankjes (koffie en ijsthee) en 2 muffins waren we bijna €23 kwijt! 😱

Aquarium en rondvaart 

Omdat we bijna alles wat we wilden gezien hadden, konden we nog een bezoek brengen aan het aquarium van Parijs. Dichtbij de Eiffeltoren, maar super leuk om even door heen te lopen. Er was een grote hoeveelheid verschillende vissen die zich helaas niet allemaal even goed lieten vastleggen. 

Ook hebben we nog een rondvaart gedaan. Helaas vertrok de boot net, dus moesten we een half uur wachten, maar het was wel mooi om Parijs ook vanaf het water te zien. En gelukkig was het nog steeds heel mooi weer. Het nadeel was dat er voor ons wel een vervelend klein jongetje zat. 

 

Nog een voordeel van alles gezien hebben is dat je wat vaker even kunt gaan zitten genieten van iets lekkers. Zo hebben we geluncht met crêpes. Ik bestelde hierbij een cola en Silvia een ‘kleine’ water, maar ze kreeg een liter fles. Wat wel beleefd is, is dat je er dan 2 glazen bij krijgt. ’s Avonds hebben we gegeten bij een restaurantje die het goed voor elkaar had. Hier praatten de obers Engels terug en werden we lekker snel geholpen. Het eten was ook nog eens lekker. Dit hebben we beloond met een mooie fooi. 

Dag 4

Helaas de dag van vertrek, maar aan de andere kant was het ook lang genoeg zo. ’s Ochtends ontbeten we weer met de groep mee en al snel daarna waren we klaar om naar Nederland te gaan. We kwamen in een file, waardoor we nog ‘maar’ een uur bij de Eiffeltoren hadden, maar dit was ons eigenlijk al te lang. Daarom hebben we grotendeels op een bankje koekjes zitten eten, haha. Bij Hazeldonk hebben we avondeten gehad. Je kon kiezen tussen La Place, McDonald’s en een sushi tent. Wij besloten de vakantie af te sluiten met waar we mee begonnen waren. Bij de opstap plek voor bussen naar de eindbestemmingen, voor ons Deventer, kwam onze bus niet opdagen. Dit zorgde ervoor dat we in een andere bus meekonden en later op een heel klein busje over konden stappen. Die bracht ons naar Deventer toe. Ondanks dit verliep de reis toch best soepel, maar wat waren we blij toen we om 23:30 uur in Goor aankwamen en lekker naar bed konden. 

Dit waren de laatste Parijs dagen. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *