Het is alweer 31 december. Dag 2018, hallo 2019! Natuurlijk doe ik dit niet zonder terug te blikken op afgelopen jaar. Een jaar met weer heel wat hoogte- en dieptepunten.

Dag 2018 hallo 2019! Ik heb zin om eens te kijken wat het jaar mij gebracht heeft. Het was zowel positief al negatief en ik benoem in dit artikel beide.

Macho

Januari

Januari, het begin van het jaar en een moment dat je denkt weer nieuwe kansen te hebben. Voor mij begon het jaar helaas niet zoals gehoopt. De eerste drie weken was ik ziek en had ik een oorontsteking. Ook moest ik natuurlijk afscheid nemen van mijn lieve hamster Macho. Niet zoals ik het had verwacht begonnen, dus.

Toch waren er ook heel leuke dingen. Ik ging met mijn schoonfamilie mee op familie weekend in Landal park ‘t Loo, ging met mijn vader een weekendje weg om foto’s te maken en ik had heel veel leuke samenwerkingen voor mijn blog. Ik kocht kaartjes voor het Waylon concert en er waren nieuwe afleveringen van Rita en Grace & Frankie. 

Februari

Februari begon goed. Op de 5e kocht ik Nibbels, mijn nieuwe hamster. Ook heb ik heel veel toffe samenwerkingen gehad deze maand. We kochten kaartjes voor Paul Simon zijn afscheid tour, waarvoor hij op 7 juli in de Ziggo Dome stond. 

Maar er waren ook weer minder fijne dingen. Op 13 februari moest ik voor een EEG naar het ziekenhuis, gelukkig ging Mitsai met me mee. De uitslag was trouwens helemaal goed. Een andere mogelijkheid was het starten van psychosomatische therapie. Dit heeft me veel positiefs gebracht. Ik had veel pijn aan mijn knieën en een flinke tijd koorts.

met neefje

Maart

Wie is de mol? kwam tot een einde, maar ik had de juiste mol. Andere leuke programma’s begonnen juist. Het was een paar dagen enorm koud, tot gevoelstemperatuur – 20, maar gelukkig werd het ook heel lekker weer en begonnen er weer plantjes en bloemetjes te groeien. We hebben de treinreis naar Berlijn geboekt, kaartjes voor Doe Maar gekocht en het hotel voor in juli geboekt. Wederom mocht ik echt heel toffe dingen voor mijn blog doen en bereikte ik de 1000 volgers op Instagram. Mijn schoonzusje beviel deze maand van een jongetje.

Minder leuk was dat ik het nieuws kreeg dat ik een MRI van mijn knieën moest laten maken, omdat er twijfels waren over hoe het eruit zag op de foto’s, kreeg ik de uitslag van de EEG en merkte ik dat ik toch wel weer wat depressief werd.

Mei

Qua stemming begon mei niet best. Het ging erg slecht wat dat betreft. Op 16 mei vertrokken we echter naar Berlijn. Dit was echt geweldig, want het gaf mijn stemming een mega boost. Ook hebben we heel veel kunnen zien en lopen. Echt even een verademing. Ik voelde me zoals ik me altijd zou willen voelen. Helaas, na thuiskomst kreeg ik enorm last van hooikoorts, waardoor ik echt ziek was. Dit was weer killing voor mijn stemming. Wel waren er weer nieuwe afleveringen van You, me, her. Super leuk! 

Juni

Ik had een bloeddruk controle. Dit omdat ik altijd te hoge waardes had. Gelukkig is hij weer goedgekeurd en hoef ik maar 1 à 2 keer per jaar terug te komen. Normaal moet dit elke 3 maanden. Mijn ouders gingen op vakantie, van hen kregen we een lief kaartje. En deze maand mochten we weer een concert van Waylon bezoeken.♥ Ik hou van die muziek en het uitzicht.

Omdat het alweer een tijdje terug was, mede door onze vakantie, gingen we op bezoek bij ons schoonzusje en Sibbe. Mijn andere schoonzusje kreeg haar diploma, waarna we nog ergens een drankje gingen doen. Ook haalde ik het geld voor de stedentrip naar Praag en sprak ik 2 keer met Jubinka af. Het ging deze maand dus beter.

Paul Simon

Juli

Ik had Mitsai al een tijdje niet gezien, omdat sporten niet lukte. We spraken af bij haar vrijwilligerswerk, om na die tijd even bij te kletsen. Gezellig! Ik moest ook die week naar de Reumatoloog. Hij opperde om een medicijn te schrappen, om te kijken naar de invloed op mijn stemming. Daarnaast besloten we gezamenlijk dat ik weer een psycholoog zou gaan zoeken.

Na het concert van Paul Simon in Amsterdam, overnachtten we weer in het hotel in Zaandam. Altijd een genot, want het is echt een super hotel! Als verrassing ging ik naar Deventer, omdat mijn zusje haar diploma mocht ontvangen. Helaas wel veel reizen op mijn lijf. Dat heeft een flinke impact. Ook ontmoetten we de nieuwe vriendin van mijn neef voor het eerst.

Augustus

De eerste dagen van augustus was ik in Praag te vinden, met Silvia. Wat een mooie stad! Uiteraard kocht ik ook geweldige souvenirs. Met Jurjen ging ik gezellig naar Leer, een stadje in Duitsland, vlakbij Groningen. We hebben weinig gekocht, maar het was wel heel gezellig en we gingen op bezoek bij Sibbe en ons schoonzusje. Zij bakte lekkere pannenkoeken voor de lunch.

vliegtuig

September

Met Jubinka begon ik de maand en ik volgde meerdere webinars. Op 13 september had ik een kennismakingsgesprek bij de bieb. Die zag ik niet aankomen, omdat ze in eerste instantie geen plek hadden. En het leukste van de maand: we gingen 8 dagen naar Gran Canaria. Ik had nooit verwacht nog naar Spanje op vakantie te gaan.

Oktober

In oktober hadden we veel concerten; The Bluebirds, Ilse De Lange en Doe maar. Ik werd 3 dagen, kort na elkaar, ingewerkt in de bibliotheek. Toen begon het wachten, want het moest nog goedgekeurd worden door het UWV. Met Jurjen ging ik gezellig uit eten. ♥

Ook hadden we een verjaardag en een afspraak bij de keukenzaak. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe keuken voor bij Jurjen. Er zijn zoveel opties! Ik sprak met een vriendinnetje af, om haar nieuwe studio te bekijken en samen gingen we naar IKEA. Daar hebben we ook geluncht. Daarnaast had ik de skypecall over mijn nieuwe logo. We hadden nog een 2e keuken afspraak en ik kreeg de griepprik.

Oliebol

November

We mochten een avond op Sibbe passen, omdat zijn ouders hun jubileum wilden vieren. Lekker een paar uurtjes tijd met dat lieve ventje. ♥ De dag erna hadden we een concert in AFAS van David Byrne. We overnachtten tegenover deze locatie en gingen voor het concert nog lekker uit eten. 6 November was mijn eerste officiële werkdag! Wat brengt het me veel! Ik word er blij van en krijg meer energie van. Ook mijn collega is super gezellig!

Jurjen en ik gingen lekker wokken, onze favoriet. Helaas werd ik een paar dagen erna ziek, waardoor ik niet mee kon naar een concert. Gelukkig kon ik een paar dagen daarna wel mee naar Wende Snijders. Er kwam iemand om de keuken op te meten, we gingen op kraambezoek bij een nicht van Jurjen en we hadden een laatste afspraak bij de keukenzaak.

December

Ik had nooit durven hopen dat december me dit zou brengen, maar ik kan verhuizen! Een appartement met 2 slaapkamers. Ik ben zo onwijs blij! 🙂 Eindelijk een fijne, ruime plek voor mezelf. Hier kan ik natuurlijk ook mooi een hobbykamer inrichten. Daarnaast kregen we heel lieve/leuke kerstkaarten en ben ik enorm verwend door verschillende mensen. Van mijn werk kreeg ik ook een kerstpakket met Tony Chocolonely en een tinteling bon.

Bij Beautypoint liet ik mijn nagels weer doen en ik knutselde lekker aan de surprise voor mijn schoonmoeder. Er lag voor het eerst weer sneeuw, daar hebben we lekker in gewandeld. Ook genoten we van boerenkoolstamppot en veel ander lekker eten. Dit jaar zaten we in Almelo in een hotel. Even lekker er tussenuit.

Helaas betekent de winter vaak een deuk in mijn weerstand. Ik was regelmatig ziek, met keelpijn en hoesten. Erg irritant. De wifi en het bloggen ging ook niet helemaal zoals gepland, maar (sh)it happens. Het is zo als het is. Op naar een nieuw jaar.

Dag 2018, hallo 2019! Een nieuw jaar, nieuwe kansen!
Wat was voor jou een hoogtepunt dit jaar?

2 gedachten over “Persoonlijk | Dag 2018, hallo 2019! | Terugblik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.