mijn doelen voor 2019
Doelen! Ik stel ze elk jaar weer voor mezelf als richtlijn. Niet als keiharde wet, maar om me te sturen in wat ik graag wil behalen. Nu het nieuwe jaar zich aandient ging ik bij mezelf na wat ik komend jaar zou willen veranderen. Waar ik in wil groeien.

Mijn doelen voor 2019… Eerlijk is eerlijk, voor eind december heb ik er weinig over nagedacht. Toch wilde ik het niet overslaan. Niet omdat het ‘hoort’, maar vooral omdat ik het fijn vind. Zo kan ik bewust doelen stelen en me ergens op richten.

Bloggen

Op bloggebied wil ik een nieuwe, oude, weg in slaan. De artikelen werden steeds breder qua onderwerpen, maar ik wil me voornamelijk op één ding richten. Chronisch ziek zijn, betekent geen chronisch kut leven. Hard gezegd… Maar ik wil dus laten zien, dat je een fijn leven kan hebben en er veel uit kan halen, ook als je ziek bent. Dit wordt dus mijn nieuwe focus, al was het al vanaf het begin de insteek.

Op sociale media heb je het al voorbij zien komen. Mijn omslagfoto op Facebook is aangepast en op Instagram zijn de hoogtepunten verandert. Die focus, zorgt hopelijk voor een beter bereik onder mijn doelgroep. En een heel nieuwe huisstijl past daar perfect bij. Wel zullen mijn samenwerkingen anders verlopen en zal ik er nog selectiever op zijn.

Voor mij werkt het schema van 4 artikelen per week perfect. Zo heb ik genoeg tijd voor het schrijven, foto’s maken en promoten van mijn blog. Ik hoop dat deze aanpassingen een grote stap in het verbeteren van mijn blog betekent.

Persoonlijk

Persoonlijk kan er ook nog wel wat veranderen. Zo wil ik daadwerkelijk op zoek gaan naar een psycholoog, omdat ik denk dat dit goed kan zijn voor mijn psyche. Ook zal ik nog wekelijks fysiotherapie en tweewekelijks psychosomatische therapie hebben. Dat is het belangrijkste op medisch gebied, al hoop ik ook mijn medicijnen te kunnen verminderen.

Voor grotere doelen wil ik 12-wekelijkse plannen maken. Op die manier ‘dwing’ je jezelf om sneller daadwerkelijk stappen te zetten. Zo wil ik bijvoorbeeld een webshop starten, maar moet uitzoeken of dit mag. Een actiepunt dus, die je makkelijk voor je uit zou kunnen schuiven. Ook wil ik deze techniek inzetten voor het opruimen van mijn verhuisdozen na mijn verhuizing.

Ook ontspanning ga ik daadwerkelijk inplannen. Een of twee vaste momenten om te scrappen, leesmomenten en momenten voor het bloggen of nieuwe recepten bedenken… Daardoor hoop ik dat ik het überhaupt ga doen. Nu schiet het er te makkelijk bij in en dat is zonde, want het geeft me rust en een energie.

Gaan werken was afgelopen tijd al een heel goed begin voor mezelf. Ik hoop dat ik dit kan uitbouwen of er misschien zelfs een betaalde baan van kan maken. Daarnaast hoop ik dat een nieuwe woning me goed gaat doen. Een mooie plek, met een buiten en een kantoor/hobbyruimte. ♥ Langzaam aan wil ik dan mijn oude meubels deels vervangen voor nieuwe meubelen. Een appartement is toch volwassener dan een studio of studentenkamer.

Bovenal hoop ik meer ontspanning en rust te vinden. Een soort balans in dingen die ik graag zou willen en die moeten. Vooral ga ik luisteren naar mijn gevoel, want mijn gevoel zit er bijna nooit naast.

Wat zou jij in het nieuwe jaar willen bereiken of veranderen?
Succes! En wees niet te streng voor jezelf. 😉

Eén gedachte over “Persoonlijk | Dit zijn mijn doelen voor 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.