werk

werk

In juli 2014 behaalde ik mijn diploma op MBO 3 niveau, tot secretaresse. Het moment om op zoek te gaan naar werk. Dat is ook wat mijn meeste klasgenoten deden óf ze studeerden verder aan het HBO. Voor mij liep het anders, maar vandaag geef ik je een update. 

Na het afstuderen kwam ik thuis te zitten. De meeste vacatures betroffen teveel uren of er werd gevraagd naar 100 jaar ervaring. Bij wijze van dan… Een fulltime baan zou ik nooit redden met mijn lichaam, door de Lupus. Daarom zocht ik voor 20-24 uur per week werk. Bedrijven staan alleen niet te springen om mensen met een beperking. Ze willen graag zekerheid en betrouwbare werknemer. Iets waar ik op dat moment niet voldoende aan kon voldoen. 

Hulp van anderen en het UWV
Vrienden en familie hebben me regelmatig online vacatures gestuurd. Op dat moment was ik er niet klaar voor. Mijn lijf in combinatie met een depressie zorgden ervoor dat ik het niet aan durfde. De verantwoordelijkheid om het goed te doen, er te zijn… Het riep een enorme paniek op, dus bedankte ik altijd vriendelijk. Ik waardeerde het namelijk wel dat ze aan me dachten. 

Toen kwam het moment dat het UWV een brief stuurde. Ze vonden dat ik kan werken en dus zou, als ik geen bezwaar zou maken, mijn Wajong met €50 per maand omlaag gaan. Shit, paniek! Opnieuw dus onzekerheid. Ook dit kwam goed, gelukkig, want ik ben op volledig afgekeurd gezet na een telefoongesprek met een arbeidsdeskundige. Nu zul je denken, dat is toch niet positief? Maar ik kan ten alle tijden bellen als ik er zelf vertrouwen in heb dat het gaat lukken. 

En nu dan? 
Heel voorzichtig ben ik wat aan het rond kijken. Vrijwilligerswerk vacatures, maar het is iets. Ik wil heel graag kijken waar mijn belastbaarheid ligt, weer onder de mensen zijn en het gevoel hebben dat ik iets nuttigs doe. Natuurlijk vind ik het doodeng om na 3 jaar weer wat te gaan doen met dat waar ik voor heb geleerd, maar het lijkt me ook leuk. Daarom heb ik gereageerd op een vacature bij Hortus Botanicus, een tuin met bijzondere planten, als receptiemedewerkster. Helaas is dit niets geworden, maar na de vakantie ga ik verder zoeken.

Ik houd jullie op de hoogte. Hebben jullie nog tips? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *