prikkelbaar darm syndroom
Eens in de twee weken deel ik het positieve verhaal van een lezer met een chronische ziekte. Er is namelijk nog genoeg leuks en geluk te vinden in je leven. Dit kan ook anoniem, zoals dit verhaal over het prikkelbaar darm syndroom.

Toen ik dertien was zat ik in het eerste jaar, altijd rond de toetsen was ik altijd ‘s avonds erg misselijk, voelde ik me heel erg moe en had ik veel krampen in mijn buik. Iedere keer dachten we dat het stress was, ook de dokter bevestigde dit toen ik er na twee jaar nog steeds last van had. Inmiddels ben ik een paar jaar verder en weet ik dat het eigenlijk allemaal klachten waren van Prikkelbaar darmsyndroom. Ik kreeg maagbeschermers voor mijn misselijkheid, deze werkten en werken nog steeds erg goed. Wil je mijn verhaal weten over mijn ervaring met PDSlees dan gauw verder.

Medicijnen

Ondanks de maagbeschermers bleven de klachten aanhouden, ik kreeg er meer medicatie (Duspatal, medicijnen die je lichaam minder gespannen maakt) bij en het ging weer een poosje goed. Af en toe had ik er wel last van en het was vaak erger rond de toets periodes. Maar die periodes gingen over en aangezien ik geen opgever ben zette ik altijd braaf door. Als het weer erger werd ging ik geregeld naar de dokter, want ik had er vaker en heftiger last van. Na twee jaar heeft de dokter me doorgestuurd naar het ziekenhuis. Uit de bloedtesten kwam ook nooit meer informatie waar mijn klachten wegkwamen. Ook in het ziekenhuis heb ik allemaal testjes gedaan. Hier hebben ze eindelijk bevestigd wat wij dus al vermoedden, Prikkelbaar Darm Syndroom. Het is een synchronische, vanaf de buitenkant, onzichtbare ziekte, waar je eigenlijk nooit meer vanaf komt. Hooguit kan je de klachten verminderen met medicatie en voeding.

Bioresunantie

Nu een paar jaar later gaat het eindelijk een stuk beter met mij. Ik ben erachter gekomen welke voeding het bij mij extra triggerde. Hier ben ik achter gekomen d.m.v. Bioresunantie. Dit is een alternatieve wijze van genezing. Het werkt heel gek, maar het heeft mij geweldig geholpen. Ik mocht een paar weken/maanden geen zuivel eten en drinken (denk hierbij aan alles waar koemelkeiwitten inzitten, en dit zijn echt enorm veel producten), chocolade, varkensvlees en pinda’s. Er waren dus veel dingen die ik niet meer mocht, in het begin was dit echt nog wel super moeilijk, maar inmiddels ben ik mezelf dankbaar dat ik dit heb doorgezet. Ik merkte al snel dat ik minder klachten had en me echt veel beter ging voelen. Ik heb in totaal vier sessies gehad, maar heb er veel van geleerd en inmiddels gaat het goed.

En hoe gaat het nu?

Tuurlijk af en toe wil je wel een keer wat proberen en inmiddels drink ik wel weer cappuccino’s (melk), af en toe een lekker stukje varkensvlees vind ik ook wel lekker en ook chocolade eet ik inmiddels wel weer. En ja, als ik dan klachten krijg, weet ik waar het van komt en kan ik me erbij neerleggen. Hier had ik in het begin altijd super veel moeite mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.