Chaos & structure
Chaos & structure
Op 1 april is het boek Chaos & Structure van Mariëlle Brouwer uitgekomen. Al eerder kon je op mijn blog een interview met haar lezen. Ik volg haar verhalen al langere tijd op het Girlscene forum, waardoor ik benieuwd werd naar haar eerste boek. Daarnaast is het een mooie toevoeging voor mijn leesdoel van 2017. Lees snel verder als je wilt weten wat ik van het boek vond. 

Titel: Chaos & Structure
Auteur: Mariëlle Brouwer
Serie: Structure #1
Uitgever: DunTax Books
Aantal bladzijdes: 302
Uitgave: ISBN9789082663006

Het verhaal
Lily wordt door haar vriendin meegesleept naar een feest waar ze eigenlijk geen zin in heeft. Ze wordt echter in de steek gelaten, omdat haar vriendin een leuke jongen tegen komt. Wanneer ze de nodige drankjes op heeft, zoekt Lily een plekje om te slapen en belandt in een bed op een van de slaapkamers. ‘s Ochtends wordt ze wakker en schrikt als Mika naast haar ligt. Direct vraagt ze zich af of ze seks hebben gehad, maar omdat ze beide kleren aan hebben gokt ze van niet. Vanaf het moment dat ze verdwijnt wordt het alleen maar moeilijker. 

Ze wil niets met hem, of de rest van de band te maken hebben. Veel te stoer voor haar. Ze houdt niet van mensen die denken dat ze alles kunnen krijgen. Toch laat Mika haar niet koud. Hij blijft contact zoeken en langzaam ontdekt ze dat ze eigenlijk best op elkaar lijken. Hij heeft, net als haar een slechte jeugd gehad. Wanneer Mika haar vraagt foto’s te maken bij hun concerten verandert hun band. Er ontstaat een haat en liefde relatie tussen hen. Het ene moment vrijen ze, het andere moment stoten ze elkaar af. Bang om de ander achter het masker toe te laten dat ze met zich meedragen.

Een verhaal waarbij ik me goed in de hoofdpersonen en hun karakters kan verplaatsen. Veel herkenning en vanaf de eerste bladzijde blijft het spannend.

Personages 
Mika: Mika vind ik een erg leuk personage. Hij heeft een stoere kant wanneer hij zingt, maar ook een klein hartje. Eindelijk een man die niet bang is zijn gevoelens te tonen! In tegenstelling tot wat Lily van hem denkt geeft hij totaal niet om de aandacht die zijn bekendheid met zich mee brengt en hij vecht juist voor haar, omdat hij haar écht leuk vindt. 

Lily: 
In het begin vind ik haar echt leuk. Een normaal meisje, net als jij en ik. Ze houdt van uitgaan, maar even goed van een avondje op de bank hangen. Ze heeft een hekel aan het ‘popi-jopi’ gedrag van Mika, waardoor ze niets met hem te maken wil hebben. Toch blijft ze hem constant aantrekken en afstoten. Dit zorgt er wel voor dat je op een gegeven moment haar niet meer zo aardig vindt. Hopelijk gaat dit veranderen in deel 2. 

Chaos & Structure is geen goed boek om ‘s avonds in bed te lezen. Als je eenmaal begint kan je hem niet meer wegleggen en dat kost je heel veel slaap. 

Conclusie
Ik ben dol op New Adult boeken en ook deze sleepte me helemaal mee. Mariëlle heeft een hele makkelijke schrijfstijl, waardoor je het boek zo uit hebt. Wat met wel op viel is dat er later in het boek regelmatig een spatie tussen woorden miste en dat er soms een woord teveel stond. Het was niet heel storend, maar wel iets voor een volgend boek om op te letten. Ook mogen sommige dingen in seksscènes best wat explicieter beschreven, al is dat natuurlijk heel persoonlijk.

Ondanks de voorspelbare verhaallijn waren er toch verrassingselementen, zoals dat het zich in Eindhoven afspeelt. Leuk dat er eens een Nederlandse stad gekozen wordt! Ook het wisselende perspectief vond ik een aangename manier van lezen. Ik ben zeker heel benieuwd naar deel twee. Het belooft al veel goeds! 

Ik zou zeggen zorg dat je dit boek snel kunt toevoegen aan je verzameling. Zeker de moeite waard als je een keer een boek wilt lezen waar je zo door heen bent. En als je na deel een meer wilt heb je geluk: er komen namelijk nog meer delen in deze serie!  

2 gedachten over “Review | Boek | Chaos & structure – Mariëlle Brouwer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.