Doe Maar
In 1984 stopte de band Doe Maar, maar toch was dit niet het einde. Op dat moment konden ze niet omgaan met de aandacht en fans die zelfs flauwvielen. In 2000 was er een reünie tour na het uitkomen van het album Klaar. De afgelopen jaren traden ze weer regelmatig op. Zo stonden ze afgelopen maandag én dinsdag in de Oosterpoort te Groningen. Maandag waren we erbij!

Doe Maar is opgericht door Ernst Jansz, de toetsenist van de band en bassist -zanger Piet Dekker. Later kwam Henny Vrienten erbij. Wat mij betreft een mooie aanvulling op deze band.

Eerder dit jaar bezochten we een concert van De Vreemde Kostgangers. Hier zit Henny Vrienten ook in. Toen ik daarna hoorde dat Doe Maar weer op zou treden, was ik daarna gelijk enthousiast om ook dat concert te bezoeken.

Doorbraak

In 1981 kwam het meest bekende nummer 32 jaar uit. Hetzelfde jaar kwam het nummer Doris Day uit, wat zorgde voor een definitieve doorbraak. In mei ‘82 kregen ze een zilveren harp voor hun werk.

De bom kwam uit in november. Toen kregen ze ook de nodige media aandacht en kwam er merchandising bij kijken. Dit nummer heeft maar liefst vijf weken op nummer één gestaan. Daarmee werd het de bekendste Nederpop groep.

Concert en mening

Ondanks dat Jurjen mij muzikaal probeert wat op te voeden, kende ik vooral de eerste nummers tijdens het concert niet. Die bleken van het album Klaar te zijn. Omdat ik al vermoeid was en de mensen naast mij behoorlijk enthousiast, kon ik daar minder van genieten.

De sfeer zat er in de zaal wel gelijk goed in. Er waren zoveel mensen die wel alles kenden en enthousiast meezongen en dansten. Om de band heen stonden tv’s, waarop filmpjes werden gespeeld. Deze pasten bij de nummers die gespeeld werden. Dit vond ik af en toe wel afleiden. Qua interactie werd er soms tussendoor wat verteld of moest het publiek zingen.

Gelukkig speelden ze na een tijdje oudere nummers en kon ik die ook meezingen. Dit maakte het een stuk leuker. Daar kreeg ik dan ook weer wat energie en enthousiasme van. Na het hoofdoptreden, deden ze nog een toegift met een aantal nummers.

Natuurlijk heeft Doe Maar een aantal nummers die iedereen kent. Denk hierbij aan: De Bom, 1 nacht alleen, Is dit alles en Doris Day. Deze zorgden ervoor dat het publiek nog enthousiaster werd.

Conclusie

Ondanks de onbekende nummers vond ik het uiteindelijk wel leuk. Ik zou zeker nog eens een concert van ze bezoeken, als die kans er is. Eerder dit jaar hadden we al vaak de muziek geluisterd en dvd’s bekeken, de laatste tijd een stuk minder. Hierdoor waren bepaalde nummers ook al weggezakt. En Henny Vrienten is best leuk om naar te kijken, toch?! 😉 Meer over de band weten? Kijk dan op hun site

Heb jij Doe Maar eens live gezien?
Wat is jouw favoriete nummer van ze?

Eén gedachte over “Review | Concert | Er verandert NIX | Doe Maar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.