I feel pretty
Nog niet zolang draait de film ‘I feel pretty’ in de bioscoop. Een film over gelukkig zijn in en met je eigen lichaam, hoe je er ook uit ziet. Door de trailer werd ik erg enthousiast, waardoor ik zo snel mogelijk wilde gaan.

Bodyshaming en bodypositivity, ik schreef er onlangs al een artikel over door Curvy super model. Het is een enorm actueel onderwerp, maar ook een heel beladen onderwerp. Graag deel ik wat ik van de film vond.

Trailer

Ik begin met het delen van de trailer. Op die manier krijg je al in een paar minuten een beeld van wat deze film je gaat brengen. Deze nieuwe film duurt bijna 2 uur. De hoofdrolspeelster is Amy Schumer. Zij speelt Renee.

Het verhaal

[Spoiler alert]

Renee is een jonge, onzekere vrouw. Ze heeft een maatje meer, wat haar zelfvertrouwen beïnvloed. Wanneer ze bijkomt van een val van een spinfiets, heeft ze het idee dat ze er totaal anders en slanker uit ziet. Ze krijgt het idee dat ze het leven aankan en alles kan bereiken wat ze wil.

Met een collega werkt ze in een kelder kantoor voor een cosmetica bedrijf, maar het liefst zou ze op het hoofdkantoor willen werken. Zodra er een functie vrij komt als secretaresse grijpt ze de kans met beide handen aan. Hierbij kan ze ook haar kijk op een nieuwe make-up lijn aangeven. In de stomerij ontmoet ze een man, die eerst niets van haar moet hebben. Uiteindelijk komen ze wel samen. Toch heeft deze verandering een nare keerzijde. Ze vervreemdt van haar vrienden en gaat bijna vreemd als ze voor zakenreis in Boston zit.

En dan valt ze opnieuw, komt ze erachter dat ze niet uiterlijk veranderd was, maar dat het tussen haar oren zat. Maar willen haar vriendinnen haar terug? En Ethan, haar vriend? Mag ze haar baan bij het bedrijf houden? Daarvoor moet je de film zelf gaan kijken!

© imdb
Mijn mening

Ik vond het een mooie film. Toch had ik wat meer verwacht naar aanleiding van de trailer. Er zit een hele mooie, motiverende boodschap in: je bent prachtig zoals je bent! Ook als anderen iets anders beweren. Het gaat erom hoe jij je over jezelf voel. Als jij maar in je dromen gelooft, dan kan je ze waarmaken. Er zat gelukkig ook genoeg humor in. Ik zou de film zeker nog een keer willen kijken.

Heb jij de film gezien? Wat vond je er van?
Wat vind jij ervan dat dit onderwerp wordt aangesneden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.