San marco

Na een lange zoektocht, die ik eigenlijk al had opgegeven, zag ik bij de Jumbo de San Marco pizza’s liggen. De smaken brownie en apple crumble maakten me zeer nieuwsgierig. Met Silvia testte ik deze laatste smaak. 

De San Marco pizza heb ik niet in mijn eentje gegeten. Daarvoor leek het me te groot en te machtig. Daarnaast had ik geen idee wat ik er eigenlijk van moest verwachten. Een pizza bodem met appeltaart erop? Ik vond het raar, maar ook interessant klinken. Dit vroeg om een smaaktest. De pizza bak je, in een heteluchtoven, op 190° in 17 minuten af. 

Geur, smaak en meer
Terwijl de oven bezig was met de pizza afbakken, kwam de heerlijke geur ons al tegemoet. Alsof je een appeltaart aan het bakken bent. So far, so good. Na de 17 minuten vond ik hem ver genoeg klaar, omdat ik ondertussen al het idee had dat het af en toe wat branderig rook. Achteraf bleek dit een klein beetje de bodem te zijn. 

Silvia testte het eerste stuk, terwijl ik mijn helft nog aan het aansnijden was. Natuurlijk probeerde ik al te peilen of hij lekker was, maar er miste iets volgens haar. Kaneel. Gelukkig had ik dit nog in huis en dus gooiden we dit erover heen. Dit zorgde wel direct voor meer smaak. Nu was het echt net een appeltaart. 

Persoonlijk vond ik dat een halve pizza nog steeds best veel was. De korst werd wel heel mooi knapperig, de kleur van de pizza was echt heel mooi bruin en in die tijd heb je echt je pizza goed gaar. Hiervoor heb ik wel de langste baktijd gekozen, omdat ik altijd een beetje kritisch tegenover de, op de verpakking genoemde, tijden sta. In dit geval klopten ze dus. 

San marco

Conclusie
Ik wilde eigenlijk de brownie variant nog proeven, maar hier twijfel ik een beetje over. Een halve ‘sweet pizza’ is eigenlijk nog best veel. Daarnaast vond ik het niet dusdanig lekker dat ik denk deze nog eens te gaan proeven. Toch was het voor een keer wel erg grappig om eens wat anders dan de standaard pizza of appeltaart te hebben. 

Heb jij al eens een San Marco sweet pizza gehad? Wat vond jij? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.