vrouwelijk hoogtepunt
Ja, daar is ie weer! De oude vertrouwde rubriek van de zondag: Seks talk. Deze keer gaan we het hebben over het vrouwelijk orgasme, want dat is nog al een dingetje op zich. Ik geef je een paar tips waardoor je als vrouw, of als man, kan zorgen voor een vrouwelijk hoogtepunt. 

Het kan soms flink frustrerend zijn; het bereiken van een hoogtepunt bij de vrouw. Zowel voor de man als de vrouw. Daarnaast kan het de nodige onzekerheid met zich mee brengen, maar is dat eigenlijk wel nodig? Er zijn een aantal dingen waardoor de vrouw sneller tot een hoogtepunt kan komen en ik deel ze graag met je. 

 • Ken je lichaam! 
  Dit klinkt heel logisch, maar het kan zeker helpen. Ga zelf eens op onderzoek uit, al dan niet met speeltjes. Als jij weet wat je lekker vindt, kan je je (bed)partner een beetje sturen. Hierdoor zul je meer kunnen genieten. Durf je niet zo goed een vibrator aan te schaffen? Een douchestraal kan ook wonderen doen. 

 • Laat het los
  Laat het idee van klaar moeten komen los, door jezelf die druk niet meer op te leggen geniet je maar. Bovendien worden de aanrakingen van de ander intenser. Door de ontspanning word je immers gevoeliger. Op die manier wordt het makkelijker om wel tot een hoogtepunt te komen. Bovendien… Waarom zou je aan andere dingen denken als je ook kunt genieten. 

 • Glijmiddel

  Hier kan ik kort over zijn. Wees niet bevreesd om dit middeltje erbij te pakken. Daardoor kan de wrijving beter worden en de gevoeligheid neemt toe. Durex heeft hier een nieuwe gel voor:

  Orgasm’ Intens- gel
  .
  Deze moet je niet als glijmiddel gebruiken, maar het kan zorgen voor een fijne tinteling. 

 • Weet de gevoeligste plekjes 
  Meestal wordt er gefocust op orgasmes door middel van penetratie, maar wist je dat de meeste vrouwen het beste klaarkomen door clitorele stimulatie? Zeker een aanrader dus om de focus eens te verleggen. Hier komen enorm veel zenuwuiteinden samen, waardoor het veel gevoeliger is. Hierbij zijn er ook nog verschillende stimulaties mogelijk, bijvoorbeeld door verticale of diagonale strelingen. Soms kan het overigens wel helpen om tijdens de stimulatie van de clitoris ook te penetreren. Dit kan het hoogtepunt niet alleen makkelijker, maar ook intenser maken. 

 • Zorg dat je goed opgewonden bent
  Ja, natuurlijk! Dit is een vrij voor de hand liggende, maar wel heel belangrijk. Als jij niet opgewonden genoeg bent, zal je lang moeten wachten op het hoogtepunt. Wind jezelf en elkaar op met bijvoorbeeld een erotisch verhaal, filmpjes of goede muziek. Overigens kan een goede fantasie ook wonderen doen. Zoek uit wat jouw grootste fantasie is, want dit kan je niet alleen in het solo spel, maar ook met partner op weg helpen. 

 

Maar de belangrijkste tip is natuurlijk: fake niet! 
Praat gerust mee in de reacties over dit onderwerp en veel plezier! 😉

Foto uitgelichte afbeelding: bron
Foto tekst: bron

 

Eén gedachte over “Seks talk | Het vrouwelijk hoogtepunt | Dit moet je weten!”

 • Een pepermuntje oid in de mond van je partner kan ook een heel andere sensatie geven tijdens orale seks.
  Er zijn ook standjes die tijdens het pebetreren meer druk op de clitoris geven waardoor een orgasme makkelijker plaats vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *