self-care boxen
Op Pinterest, de grootste inspiratiebron ter wereld, zag ik het al regelmatig voorbij komen: selfcare boxen. Een Amerikaans concept, naar mijn idee, maar ik vond het best een goed idee.

Zelfzorg is een hot topic. Je komt het tegenwoordig overal tegen, maar selfcare boxen zijn toch nieuw. Tijd dus om hier eens wat dieper op in te gaan. Wellicht is een selfcare kit ook wat voor jou.

Wat zijn selfcare boxen?

In deze box stop je dingen die jou helpen op dagen dat het echt niet goed met je gaat. Op die momenten hoef je dan niet na te denken wat je nodig hebt. Het zit allemaal al in de doos, op een handige plek. Want vaak zijn we er niet toe in staat dan te bedenken wat we nodig hebben.

Zelfzorg staat steeds meer bovenaan het lijstje. Het is essentieel voor een gelukkig en positief leven. Tijd voor jezelf vermindert je stress en angst, maar zorgt voor meer zelf liefde.

Er zijn diverse vormen van zelfzorg: fysiek, sociaal, emotioneel, spiritueel en gericht op zintuigen. Het is belangrijk dat je van tevoren zelf bedenkt waar de nadruk op moet liggen. Daardoor kun je een selectie maken van wat je in je box stopt.

Wat stop je er in?

Het gaat erom dat je er spullen in zitten die jou helpen. Denk hierbij aan een deken of een knuffel, thee, kaarsen en een lekkere douchegel. Daarnaast kunnen ook dingen als je favoriete film of boek, een kleurboek en nagellak je helpen. Vaak voel ik me een stuk beter als ik wat aan uiterlijke verzorging hebt gedaan.

Andere dingen die je erin kan doen zijn dingen waar je meer vertrouwen van krijgt, iets waarop je geleide meditaties kunt luisteren, snacks en foto’s van dingen of mensen waar je blij van wordt.

Ook kan je er wat standaard dingen instoppen. Paracetamol kan bijvoorbeeld hard nodig zijn of zakdoekjes… De meeste items die hierboven staan zijn er op gericht om je af te leiden of je te kalmeren.

Natuurlijk hoeft de inhoud van de box niet altijd hetzelfde te blijven. Je kunt na gelang kijken wat voor jou werkt en eventueel items omwisselen of gewoon eruit halen.

Mijn box

Mijn box is nog niet af, want mijn lievelingsthee is niet op voorraad. Toch heb ik al heel wat items in de box zitten. Namelijk kaarsjes, een maskertje, nagellak, zakdoekjes, paracetamol en een dekentje.

Een knuffel heb ik eigenlijk altijd wel makkelijk voor handen in mijn slaapkamer en in mijn hobbykamer kan ik gemakkelijk bij mijn kleurboeken. Daarom heb ik er voor gekozen deze niet in de box te doen. Door het dekentje zit hij eigenlijk al best vol. Wie weet haal ik die er nog uit, omdat er ook altijd wel een op de bank ligt. Daarnaast wil ik nog snacks gaan kopen voor erin.

Mijn selfcare box staat in mijn boekenkast. Zo kan ik er makkelijk bij, maar staat ie niet teveel in zicht. Er staan immers gewoon boeken omheen.

Als cadeau

Een zelfzorg box is natuurlijk heel persoonlijk. Toch is het ideaal als cadeau. Bepaalde items zoals warme sokken, snoep, een kleurboek voor volwassenen en thee maakt iedereen blij. Daarnaast hoeft het niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld al heel veel dingen bij de Action kopen. Ik denk persoonlijk dat iedereen hier wat aan heeft.

Wat heb jij nodig als het niet goed met je gaat?
Zijn er dingen die ik er echt in moet stoppen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.