levensduur van je smartphone verlengen
Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In deze tijden, dat het virus ons in zijn greep houdt, wordt het des te meer duidelijk hoe belangrijk de apparaten zijn geworden.

Het hebben van een telefoon biedt vele mogelijkheden. Van het nieuws checken tot in contact staan met de buitenwereld. Zeker nu gebruik ik mijn telefoon meer om contact te houden met familie en vrienden. Omdat het zo belangrijk is geworden in het dagelijks leven, is het onderhoud van je telefoon ook belangrijk. Ik geef je tips om de levensduur van je smartphone te verlengen.

Hoesjes
Waar ik eerst altijd ging voor goedkope siliconen hoesjes, ben ik nu om. Ik heb sinds kort een hardcover om mijn telefoon en het voelt zoveel beter. Doordat het matter is, in plaats van de gladde siliconen, heb je een betere grip. Hierdoor is er minder kans dat je je telefoon laat vallen. En ik kan je zeggen: dat geeft toch wel een veilig gevoel.

Op Casimoda verkopen ze bijvoorbeeld heel mooie Huawei hoesjes. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook hoesjes voor de Samsung en Apple telefoons. Deze zorgen er niet alleen voor dat je telefoon schokbestendig is, maar het voorkomt ook beschadigingen en krassen.

Screenprotector

Dat brengt me gelijk bij het volgende punt. Investeer in een goede screenprotector. Ook deze wilde ik altijd zo goedkoop mogelijk, maar dit merk je echt. Er hoeft maar iets te gebeuren en er zit een barst in je protector. Wanneer deze nog een keer geraakt wordt, loop je het risico dat ook je scherm barst. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

Er zijn winkels waar je een screenprotector kan laten plaatsen. Daar hebben ze dan een speciaal apparaat voor. Op die manier zit hij altijd op de goede plek en is het hele scherm beschermd. Nu loop je minder risico wanneer je sleutels bij je telefoon in de zak stopt of wanneer je telefoon in aanraking komt met bijvoorbeeld zand.

Batterij

De levensduur van je smartphone hangt ook samen met de conditie van de batterij. Vaak is dit namelijk een van de eerste dingen die ‘af’ is of toe is aan vervanging. Wat handig kan zijn is om een powerbank aan te schaffen. Hiermee kan je in ieder geval onderweg bereikbaar zijn. Maar dan moet je er nog wel even aan denken om die bij je te hebben… 😉 Met de volgende tips verleng je de levensduur van je batterij:

Zet de helderheid van je scherm omlaag.

Zet functies die je niet gebruikt uit, zoals Bluetooth en locatie.

Laadt je telefoon niet op als er nog 50% in zit, maar pas bij bijvoorbeeld 30%.

Zorg dat je telefoon niet te warm wordt, dit zorgt voor versnelling van chemische reacties in je batterij. Daardoor moet je sneller opladen.

Bij Android 10 is het mogelijk om de dark modus in te schakelen, hierdoor wordt de achtergrond zwart. Dit verbruikt minder batterij.

Zet bij instellingen → batterij de energie stand op gemiddeld. Op die manier gaat ie naar 70% gebruik van de processor.

Hopelijk kom je met deze tips een heel eind.
Hoe houd jij je telefoon zo optimaal mogelijk?

Eén gedachte over “Tips om de levensduur van je smartphone te verlengen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.