Van der Valk Volendam
Voor mijn moeders verjaardag, afgelopen juli, gaf ik haar een overnachting cadeau. Afgelopen weekend was het zover en reisden we af naar dit Volendam. Ik had geen idee wat te verwachten van de Van der Valk hotels, omdat ik Fletcher ‘gewend’ ben, dus besloot ik er een blog over te schrijven.

Van der Valk Volendam zit eigenlijk in Katwoude, een dorpje op 5 minuten afstand van Volendam. Toch is Volendam met het openbaar vervoer prima te bereiken. Het hotel zit aan een grote weg waardoor het sowieso makkelijk toegankelijk is met de auto. Vanaf Amsterdam centraal gaat er ook een bus naar het hotel.

Voorheen ging ik voornamelijk naar Fletcher hotels. Een prima keten, waar ik altijd positieve ervaringen heb gehad. Nu kon ik via Vakantie veilingen een overnachting bij Van der Valk ‘winnen’ voor een mooi bedrag. Daarnaast wilde ik graag naar een plaats in Nederland waar ik nog nooit geweest was. Daarom viel de keuze al snel op Volendam. Maar wat vond ik van dit hotel? 

Eerste indruk 

Mijn eerste indruk was echt super goed. Wat leek het hotel luxe, al bij de entree en receptie. Dat beloofde wat mij betreft echt wat voor de rest van het hotel. Ook de receptioniste was erg beleefd. Alle vragen die we hadden konden we stellen, bijvoorbeeld met betrekking tot openingstijden van winkels in Volendam, het zwembad en het ontbijt. Een aantal lange gangen verder en een ritje met de lift, kwamen we op de derde verdieping en bij onze kamer uit. De kamer had eveneens een luxe uitstraling. Op het voeteneinde van het bed lag een soort bordeaux rode sprei waar ‘Van der Valk’ op stond, er was een regendouche en er stonden allerlei producten klaar. Als koffie- en thee faciliteit stond er een soort Nespresso koffiemachine en er was een grote tv. Ons weekendje weg was begonnen! 

Life cooking buffet 

Voor die avond had ik gereserveerd voor het life cooking buffet. Toen we in het restaurant aankwamen, voelde ik me behoorlijk underdressed. Wat een luxe weer. Gelukkig was het een soort wok, wat ervoor zorgde dat er niet per se een galajurk vereist was 😉. Er waren soepen, diverse broodjes, veel kleine voorgerechten waaronder vis en carpaccio, een wok en een grillplaat. Ook was er een gigantisch toetjes buffet en zie dan maar eens te kiezen… De obers zorgden ervoor dat vieze borden en bestek werden afgeruimd en dat we onze drankjes kregen. Ondanks dat er niet per se een heel groot assortiment was, was het eten wel echt enorm lekker. Heel mals vlees, heerlijke toetjes… Met een vol buikje lagen we ’s avonds in bed. 

Ontbijt 

Na een heerlijke nacht maakten we ons klaar voor het ontbijt. ’s Avonds hadden we nog lekker genoten van de regendouche en tv gekeken. Domme fout alleen om met nat haar te gaan slapen haha. Het ontbijt was ook weer mega uitgebreid. Helaas ben ik vergeten er foto’s te maken, maar er was bacon, ei in verschillende variaties, diverse soorten brood, champagne, chocolademelk, thee, koffie en zelfs mini muffins. Je zult er maar zin in hebben bij het ontbijt haha. Ook hier hebben we weer van heel veel lekkere dingen genoten. Deze foto maakte ik nog wel. 

Zwemmen 

Om het verblijf nog goed af te sluiten, besloten we te gaan zwemmen in het hotel zwembad. Heerlijk warm en groot genoeg. Het was er best druk al, zo op de vroege ochtend. Het was een heel sfeervolle ruimte en er was een mogelijkheid om een handdoek te lenen. Wederom goede service dus! Ook werd er goed gelet op overlast. Het enige minpunt hier vond ik de grote kleedkamers, waar je met alle vrouwen bij elkaar je staat om te kleden. Maar dat is meer een persoonlijk dingetje. Foto: bron

Dit was mijn ervaring met een verblijf in Van der Valk Volendam: alleen maar positief! 
Ben jij al eens in dit hotel, of een andere van Van der Valk geweest? Wat vond jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *