minder blogs
Waarschijnlijk heb je het al gemerkt dat ik de laatste tijd niet zoveel blogs geplaatst heb. Daarom vond ik het tijd om jullie even een update te geven. Normaal ben ik namelijk heel trouw hierin.

Minder blogs plaatsen is voor mij best een dingetje. ‘Want het kost je bezoekers’, ‘Het is zo leuk om er mee bezig te zijn’, etc… Toch lukte het de laatste tijd echt niet om me aan 4 artikelen per week te houden.

Inspiratie

Dit is de eerste reden dat het de afgelopen tijd heel rustig is. Er is in een maand tijd één week geweest waarin ik normaal geüpload heb. Ik heb gewoon geen idee waarover ik moet schrijven. Mijn hoofd zit behoorlijk vol, maar niet met nieuwe ideeën voor artikelen. En wanneer je geen idee hebt, schrijft het natuurlijk ook lastig.

Qua Lupus reeks ben ik gevoelsmatig ook redelijk door de onderwerpen heen. Zijn er nog onderwerpen die jij op dit gebied wil lezen? Of zelfzorg onderwerpen?

Renovatie

De afgelopen en komende weken wordt mijn appartement gerenoveerd. Dit duurt tot vlak voor de kerst als alles ‘meezit’. Lang genoeg dus, als je het mij vraagt.

Al sinds begin november wordt er hier gewerkt. Er komen nieuwe ramen, kozijnen en een ventilatiesysteem in de wc/keuken/badkamer. Super fijn natuurlijk dat ze het aanpakken, maar het geeft ook veel onrust en weinig privacy. Hierdoor heb ik deels niet de ruimte in mijn hoofd om ideeën te krijgen en ook niet een rustige plek om te werken. Nu kan ik natuurlijk ergens anders gaan zitten schrijven, maar er speelt wel meer dan dit.

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak veranderen er de laatste weken veel dingen. Ik wil hierover nog een of meerdere aparte artikelen schrijven. Ik moet enorm wennen aan de herfst, wintertijd en alles wat er bij het eind van het jaar komt kijken. Extra in combinatie met de renovatie.

Daarnaast is het werk in de bibliotheek op vrijdag helaas gestopt. Dit betekent nog maar één dagdeel in de week werken. Het kwam heel onverwachts voor mij, en echt als een klap, waardoor ik echt even tijd nodig had om het een plekje te geven.

Ook ben ik begonnen met yoga, ik heb vandaag mijn 2e les. Het is even wennen, maar ik ontspan er ook heel fijn van. Een positieve ervaring dus. Verder probeer ik er zoveel mogelijk op uit te gaan door lekkere wandelingen te maken en veel met vrienden af te spreken.

Momenteel voel ik vooral geen ruimte voor het schrijven. Persoonlijke ontwikkelingen vragen veel energie en aandacht, maar nemen ook veel ruimte in je hoofd in. Dit is vast wel herkenbaar?!

Wat nu?

Het enige wat ik zeker weet: ik stop niet met bloggen! Ik vind het nog steeds onwijs leuk om te doen en krijg er meestal energie van. Wat ik dus besloten heb is om me de komende tijd geen druk op te leggen. Daarmee hoop ik weer enthousiaster te worden en nieuwe artikel onderwerpen te vinden. Als ik een idee heb ga ik lekker (vooruit) schrijven. Ik vermoed dat de komende blogs heel persoonlijk gaan zijn.

Er zullen blogs online komen, maar ik weet niet hoeveel en welke dagen wel of niet. Daarbij houd ik wel rekening met mijn officiële upload dagen (maandag, woensdag, vrijdag of zondag). Hoe lang deze periode gaat duren durf ik ook niet te zeggen. Mijn streven is in ieder geval in het nieuwe jaar weer te gaan knallen!

Hoe ga jij om met deze situaties?
Vind jij het moeilijk jezelf de ruimte te geven?

4 gedachten over “Update | Voorlopig minder blogs online”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.