reisstekkers
Onze vakantie zit er bijna aan te komen. Over een aantal dagen gaan wij naar Berlijn. Inmiddels ben ik bezig met bezienswaardigheden uitzoeken en ben ik andere voorbereidingen aan het treffen.

Op vakantie gaan… Er komt een hoop bij kijken en er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een reisstekker kopen kan bijvoorbeeld nodig zijn, want niet overal kan je je Nederlandse stekker gebruiken.

Berlijn

In augustus 2015 zijn we al eens naar Berlijn geweest. Een stad die op dat moment mijn hart heeft gestolen. Er zijn gelukkig flink wat reismogelijkheden, waardoor je in zo’n 8 uur op je bestemming bent. De vorige keer hebben we met Flixbus gereisd, maar nu gaan we met de trein. Op die manier ben je net iets flexibeler om even je benen te strekken, want in een bus moet je blijven zitten tot er een stop gemaakt wordt.

Tijdens ons vorige bezoek aan deze stad hebben we de grootste bezienswaardigheden al gezien. Nu willen we dan ook gaan voor de minder toeristische spots. Op die manier hoop ik nog meer van de stad te zien en wie weet wordt mijn hart nog meer veroverd. In Berlijn is het overigens geen probleem met de Nederlandse stekker je apparaten op te laden, maar dit is niet overal zo. Bijvoorbeeld in Londen kan het niet. Als je veel reist kan het daarom lonen om een universele wereldstekker aan te schaffen.

Handige items

Wat ik persoonlijk heel handig vind, is om mijn eigen shampoo mee te brengen. Een grote flacon is echter niet zo praktisch. Daarom vul ik een reisflesjes set met shampoo en andere producten waar ik niet zonder kan. Waar ik ook niet zonder kan is zonnebrandcrème, aftersun en nog een handige tip zijn vacuüm opbergzakken. Dat scheelt vaak een hoop ruimte in je koffer. Je wilt je natuurlijk geen pakezel voelen als je reist.

Bagage

Ook al reizen we per trein, toch vind ik het belangrijk om mijn bagage goed af te sluiten. Wanneer je er even bij weg loopt, wil je niet dat je ineens je spullen kwijt bent als je terug komt. Wij nemen twee kleine koffers mee en een backpack/rugzak. Deze zullen wij gaan afsluiten met een TSA kabelslot, waarbij je een cijfercode moet ingeven. Voordat je de 999 opties van cijfer combinaties hebt gehad, ben je wel even verder. Dat maakt het toch lastiger om bij onze spullen te komen.

Ik heb in grote lijnen de vakantie voorbereid.
Waar kan jij niet zonder op vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.