Het is natuurlijk beter van niet, maar soms kan je niet zonder je smartphone in het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan de navigatiefunctie en bellen kan tegenwoordig ook handsfree.

Er wordt door bedrijven steeds meer ingespeeld op veilig gebruik van je smartphone in de auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houders voor op het raam of dashboard. Op die manier hoef je je smartphone nooit in je handen te houden. Een van die shops is Shop4houders.nl.

Boetes

Wanneer je in de auto door politie betrapt wordt op telefoongebruik, kan dat een boete van 240 opleveren. Dit is maar liefst €10 duurder dan vorig jaar! Zonde van je geld. Vanaf juli dit jaar komt er ook een boete voor fietsers die de telefoon actief gebruiken. Hier ga je €95 voor betalen.

Gevaar

Buiten dat het een dure grap is om in het verkeer je telefoon of tablet te gebruiken, is het ook nog eens gevaarlijk. Je kunt je maar op één ding tegelijk focussen en dat is in dit geval veelal niet het verkeer. Hierdoor kunnen er ernstige ongelukken gebeuren.

Door het gebruik van je smartphone breng je dus niet alleen jezelf, maar ook overige weggebruikers in gevaar. Is dat het je waard?

Veilig gebruik van je smartphone in de auto

Steeds meer bedrijven spelen in op dit gevaar. Zo zijn er al diverse reclames op tv geweest om je te waarschuwen. Wat mij betreft is het een positieve ontwikkeling dat hier meer aandacht voor is.

Ook zijn er (online) winkels die erop inspelen. Zij verkopen tablet en telefoonhouders voor in de auto. Deze kun je aan het raam of dashboard vastmaken. Op die manier kun je gewoon je navigatie gebruiken, maar hoef je niet actief je apparaat vast te houden.

Tevens kun je met een druk op de knop je telefoon opnemen wanneer die afgaat. Je kunt dus gewoon je gesprek voeren en tegelijk je route op een veilige manier voortzetten.

De juiste houder kiezen

Dit is eigenlijk heel gemakkelijk. Eerst kies je op de site van Shop4houders voor telefoon- of tablethouder. Vervolgens kun je het juiste schermformaat kiezen. Maar dat is niet het enige, er zijn heel veel specificaties waar je voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Waar plaats je de houder?

  • Hoe bevestig je de houder?

  • Van wat voor materiaal is de houder gemaakt?

  • Hoe bevestig je het toestel in de houder?

Op die manier kan het eigenlijk nooit misgaan. Past je toestel toch niet in de houder, dan kun je deze binnen 30 dagen gratis retourneren.

Ben jij offline in het verkeer?
Gebruik jij je smartphone veilig in de auto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.