persoonlijk vlak
De afgelopen maanden is er op persoonlijk gebied heel veel veranderd. Zoveel, dat ik even geen ruimte voelde om artikelen voor jullie te schrijven. Op dit moment komt dat langzaamaan weer terug en wil ik wat met jullie delen.

Persoonlijke ontwikkeling vraag ruimte en tijd. Het gaat niet in een keer en soms is het onwijs overweldigend. Zo ook nu. Er gebeurde van alles, terwijl ik het niet aan zag komen. Het overviel me. Ik neem je mee in wat er veranderde op persoonlijk vlak.

Vriendschap

Buiten de paar vriendschappen die ik al had, zijn er ook wat nieuwe mensen in mijn leven gekomen. Super tof natuurlijk, vooral omdat ik het soms best lastig vind. Het belangrijk om in nieuwe vriendschappen te investeren. Tijd te nemen om elkaar te leren kennen en je open te stellen.

Dat is een van de dingen die ik de afgelopen tijd heb gedaan. Waarom ik er zoveel tijd en energie in heb gestoken? Omdat het goed voelde en er al vrij snel een diepgaande band was. Dan vind ik het belangrijk om daar mee bezig te zijn.

Het doet me goed om verbonden te zijn met mensen, echt contact te hebben. Dat gaat best diep, omdat ik daarbij soms ook dingen deel die ik niet of nauwelijks met anderen heb gedeeld. Dat doet ook veel op emotioneel gebied.

Zelfvertrouwen

Ondank dat het soms heel intens is, zorgt nieuwe vriendschap ook voor meer zelfvertrouwen. Ik ben goed zoals ik ben! Ik ben waardevol en ik mag doen wat goed voor mij is. Ik hoef mezelf niet weg te cijferen, want ook mijn mening en mijn zijn is belangrijk. Geloof me, dat zie en voel ik nog niet altijd, maar wel steeds meer. Het is goed om ruimte voor mezelf te maken.

Ik heb het gevoel dat ik weer leef, in plaats van overleef. Omdat ik steeds meer merk dat ik mezelf kan zijn en dan ook nog leuk gevonden word. Dat heb ik heel lang moeilijk gevonden, waardoor ik mezelf ging aanpassen. Ik wist dan ook niet goed wie ik was en wat ik wilde. Dat ben ik nu aan het onderzoeken.

Nieuwe dingen

Daarnaast startte ik onlangs ook met nieuwe dingen, zoals yoga. De kerstperiode komt eraan en ik voel me zo excited om een grote kerstboom neer te zetten in mijn huis. ♥ Ik denk dan ook niet dat ik wacht totdat de Goedheiligman op 6 december weer terug is naar Spanje.

En ik ben me aan het oriënteren op een online schrijfcursus voor kinderboeken. Dat staat al zo lang op mijn lijstje… Tijd om daar echt wat mee te gaan doen.

Ik geniet onwijs van wandelingen in de natuur, ga er graag op uit en voel weer energie en enthousiasme om dingen die ik leuk vind te gaan doen. En ik wil graag weer vaker zwemmen, want dat is waar ik pas echt van ontspan. Er is dus echt veel veranderd op persoonlijk vlak. 

Waarvan krijg jij zelfvertrouwen?
En wat zijn dingen die jij voor jezelf doet?

2 gedachten over “Dit veranderde onlangs op persoonlijk vlak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.