Vet fit

Geplaatst door Vet Fit op vrijdag 26 januari 2018

©Vet Fit*

Gisteren begon het SBS6 programma ‘Vet fit’. 100 dagen lang gaan bekende Nederlanders werken aan hun lichaam om fitter en strakker te worden. Wekelijks ga ik jullie meenemen door over dit programma te vertellen.

Brace, Rene Froger, Anne-Marie Jung en de meiden van OG3NE zijn de deelnemers van het eerste seizoen Vet fit. Zij gaan met elkaar en ruim 13000 Nederlanders aan de slag om beter in hun vel te zitten. Bijna iedere deelnemer moet minimaal 5 kilo afvallen om een gezond BMI te bereiken en hun hart-leeftijd omlaag te brengen.

Het programma:

In deze eerste aflevering kregen we voornamelijk te zien wie de deelnemers zijn. Daarnaast kregen we een kijkje in de leefgewoontes van de BN’ers. Zo heeft Anne-Marie een voorliefde voor mayonaise en cappuccino’s. Rene houdt wel van een biertje met een bitterbal. Brace heeft een voorliefde voor Redbull en de meiden van OG3NE (Amy, Shelly en Lisa) krijgen natuurlijk ook regelmatig wat lekkers van fans. Deze gewoontes gaan natuurlijk niet helpen om fit te worden. Maar ook de familie is een goede motivatie om beter in hun vel te komen zitten.

Ook werden er bij Papendal onderzoeken gedaan. Hierbij wordt gekeken naar BMI, door het afleggen van een inspanningstest en het kijken naar cholesterol en bloeddruk wordt de hart-leeftijd berekend.

Amy is de enige die geen overgewicht heeft en een perfecte hart-leeftijd. Door het missen van een long, een hartafwijking en astma wil ze toch graag handvatten krijgen om fitter te worden. Rene zijn hart is ruim 15 jaar hoger dan zijn werkelijke leeftijd, bij Brace is dit 11 jaar. Voor hun dus een goede motivatie om hard aan de slag te gaan en een gezondere leefstijl aan te nemen.

Aan de slag

Het begin is er. De cijfers staan vast en de BN’ers weten waar ze mee aan de slag kunnen. Rene gaat aan de slag met Mark Dakriet. Hij is op eigen kracht 80 kg afgevallen en gaat Rene helpen om fit aan de concert reeks van de Toppers te beginnen. Hij gaat oefeningen afwisselen met zingen. Het uithoudingsvermogen wordt door het trainen steeds beter, waardoor het makkelijker wordt om door te kunnen blijven zingen.

Anne-Marie gaat aan de slag met een koelkast-coach. Zij gooit alle sauzen weg en de cappuccino’s worden gereduceerd tot 2 in het weekend in totaal. De ‘versiersels’ om het eten heen moeten weg, want daar zitten de meeste suikers en vetten in.

In de volgende aflevering zie je Brace en OG3NE in actie.

Meedoen?

Via de website kan je je inschrijven. Daarnaast is er een Facebook pagina en een Instagram account, waarop filmpjes, tips en recepten worden gedeeld. Een mooie manier dus om een begin te maken en Vet fit te worden. Ik vind het een super goed programma, omdat het je net een beetje steun kan bieden. Ook het is een belangrijk onderwerp, omdat teveel mensen kampen met overgewicht en andere ongezonde eetgewoontes. 🙂

Ik heb me ingeschreven en ga de uitdaging aan.
Heb jij een gezond BMI? Wat doe jij eraan om lekker in je vel te zitten?

* Deze foto komt van de Facebook pagina en is eigendom van Vet Fit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *