Levenslessen

In vragen van vrienden deel 2 beantwoord ik de laatste vragen. Welke levenslessen heb ik van mijn vrienden geleerd? En zou ik, als het nodig was en we een match waren, Jurjen vragen z’n nier te doneren? 

 • Als je het positief bekijkt: Wat is het mooiste dat Lupus je heeft gegeven? 
  Het is natuurlijk niet positief deze ziekte te hebben, maar het heeft me zeker goede dingen gebracht. Genieten van de kleine dingen, bijvoorbeeld. Maar ook prioriteiten stellen en kijken naar wat er echt toe doet voor mij. 

 • Welke levenslessen heb je van je vrienden geleerd?
  Dat ik er mag zijn en echt wel in staat ben tot zelf keuzes maken. Ook heb ik geleerd opener te zijn en meer te delen. Dit vond en vind ik wel een lastige. Ze leren me met een beetje gezonde zelfspot te kijken en te genieten van het leven.

 • Als je nieren zouden bezwijken en Jurjen zou een match zijn, zou je hem vragen een nier te doneren? 
  Dit is een vraag waar ik eigenlijk nooit over na heb gedacht. Ik vind het best heftig om zoiets van je vriend te vragen, maar ook van familie. Ik denk dat ik het toch eerst bij familie zou proberen, omdat het een grote impact heeft. Echter, wanneer zij geen match blijken en de wachttijd heel lang is, zou ik het wel overwegen. 

Als ik een vogel zou zijn ging ik zoveel mogelijk van de wereld ontdekken.

 • Als je 1 roos hebt, aan wie zou je hem geven en waarom?
  Heel egoïstisch, misschien, maar Ik zou hem zelf houden, want er zijn téveel mensen om me heen die belangrijk voor me zijn. Daarom wil ik niemand kwetsen door te zeggen “kijk, zij/hij heeft een roos van mij gehad en jij niet.” Bij wijze van dan… Plus dat ik hem zelf ook wel verdien. 

 • Wat is het zwaarste dat je iemand ooit hebt moeten vertellen? 
  Dat de vriendschap klaar was. Ik kreeg constant shit over me heen gegooid wanneer ze problemen of ruzie had met anderen. En een andere keer dat ik me een tweede keuze voelde en dat niet tof vond. Dat was overigens daarna ook einde vriendschap, diegene reageerde gewoon niet meer. 

 • Wat is het meest romantische dat Jurjen ooit voor je gedaan heeft? 
  Jurjen schrijft wel eens lieve kaartjes als ik jarig ben of we zoveel maanden/jaar samen zijn. Ook vond ik het heel romantisch dat hij een cd had samengesteld met ‘onze’ liedjes. Dat was wel een smeltmomentje. 

 • Als je een vogel was, waar zou je heen vliegen? 
  Niet naar maar een plek. Ik zou er gebruik van maken en zoveel mogelijk van de wereld gaan ontdekken. Ook zou dat het een stuk gemakkelijker maken om op plekken te komen waar ik met dierbaren kan zijn. 

Lieverds, ik hoop dat ik jullie vragen naar tevredenheid heb beantwoord.
Heb jij nog vragen voor mij? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *