Op 28 november is het weer Thanksgiving. Een feestdag die vooral in Amerika en Canada gevierd wordt. In Nederland is het niet zo’n ‘ding’. Toch vind ik het een mooi moment om stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar voor ben.

Ik kan natuurlijk terug grijpen op mijn lijstje van vorig jaar, maar wat heeft het voor zin om hetzelfde te plaatsen. Daarom heb ik besloten de insteek van dit artikel te wijzigen. Een nieuwe kijk op dankbaarheid.

Dankbaar zijn

Ook al is het soms een stuk moeilijker om te zien, er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Er zijn momenten dat je niet lekker in je vel zit, of dat er iets vervelends speelt. Toch is het belangrijk te kijken naar de kleine dingen die je goed doen. Die je gelukkig maken.

We streven altijd naar meer en beter, maar wat als we nou eens kijken naar wat er al is. Misschien is het dan helemaal niet nodig om maar te blijven rennen. Op zoek naar ons ‘doel’, iets wat ons gelukkig zijn. Soms is het er al, recht voor onze neus. Het leven is niet vanzelfsprekend, dus behandel het ook niet zo! Er zit een wonder, iets moois, in elke dag.

Positief effect van dankbaarheid

Wanneer je dankbaar bent, geeft het niet alleen een fijn gevoel. Het heeft meer positieve effecten. Je wordt er al gauw positiever van wanneer je ruimte ervaart voor dankbaarheid. Je zelfvertrouwen groeit en we zijn eerder geneigd anderen te helpen.

Ook maakt het het wat dragelijker om door moeilijke periodes te komen. En sociale banden groeien, wanneer we onze dankbaarheid uiten voor echte contacten en vriendschappen. Daarnaast, wanneer je dankbaar bent en tevreden bent met wat je hebt, zul je jezelf minder vergelijken met anderen.

Waar ik dankbaar voor ben

Er zijn nu dingen waar ik dankbaar voor ben, die vorig jaar niet op mijn lijstje stonden. Zo gaat het lichamelijk best goed momenteel. Het lijkt redelijk stabiel en mijn maatstaf is momenteel ‘als ik kan werken gaat het goed’. En dat kan ik…

Daarnaast hebben we in juni natuurlijk een geweldige reis naar Kreta gemaakt. Een eiland dat echt mijn hart heeft gestolen. De vriendelijke mensen, de cultuur, het eten… Alles! Ik wil terug! ♥ Dat staat dan ook hoog op mijn lijstje. Wanneer ik foto’s terug kijk, word ik daar echt heel blij van, want ik zag er onwijs gelukkig en ontspannen uit.

Waarvoor ben jij dankbaar?

Eén gedachte over “Dingen waar ik op dit moment dankbaar voor ben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.