Groningen in december
Groningen is natuurlijk al mijn favoriete stad van Nederland, maar in december is het nog veel leuker! Er zijn diverse activiteiten in deze mooie stad die ik graag deel. 

Groningen, mijn thuisstad. In december schitteren er overal lichtjes en op diverse momenten in de maand is er allemaal leuks te beleven. Ik zet voor jullie de leukste activiteiten voor deze (en een voor beetje januari) op een rij. Dit is er te doen in Groningen in december. 

 • Groningen on ice 
  In de binnenstad, op de Grote Markt, is een ijsbaan. Deze staat er vanaf 16 november tot en met 7 januari. Ze hebben heel ruime openingstijden en voor €7,50 huur je schaatsen en kan je de baan op. Dichtbij staat een oliebollenkraam, maar je kunt natuurlijk ook even een drankje doen bij de Drie Gezusters. De ijsbaan is trouwens bijna 1000 m². Er zit ook een ‘paviljoen’ naast, ook verzorgd door de Drie Gezusters. 

 • Winter welvaart 
  Van 15 tot en met 17 december is er weer Winter Welvaart. Boten zijn extra mooi verlicht, je kunt glühwein drinken, er is muziek en je kunt zelfs op de schepen! Dit jaar kan je het ook in andere plaatsen bewonderen, namelijk: op 9 december in Zoutkamp, Appingedam en Winschoten en op 13 december Garnwerd en Werf Wolthuis. Ik zelf ben nog niet bij dit evenement geweest, maar wil dit jaar zeker weer een poging doen! 

 • Kerstmarkten 
  Jaarlijks zijn er in Groningen meerdere kerstmarkten, bijvoorbeeld in de oude suikerfabriek of op landgoed Fraeylemaborg. Meer over kerstmarkten in Groningen vind je op deze site.Groningen in december
 • DOT 
  De grootste kerstbal ter wereld. DOT. Een leuke hotspot, waar je wat kunt eten en drinken. Het gebouw heeft een doorsnede van 26 meter! Rond de feestdagen wordt er gezorgd voor extra vermaak. Je kunt er niet alleen terecht voor koffie en thee, maar ook voor een borrel. Daarnaast kun je er het hele jaar door terecht voor films vanaf €5, niet duur dus! 

Dit zijn de leukste activiteiten. Uiteraard kan je elke week 7 dagen lang shoppen, ook in de Zwanenstraat en er zijn vele leuke restaurantjes en cafeetjes. 

Wat voor een activiteiten zijn er in jouw stad te doen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *