The world can wait
Op 13 april kwam het nieuwe album van Waylon uit. Een album dat de titel ‘The world can wait’ draagt. Uiteraard heb ik hem besteld, omdat ik goede artiesten graag op die manier steun.

Natuurlijk kun je albums streamen via Spotify en YouTube bijvoorbeeld. Op die manier kun je zelf in principe toegang hebben tot de muziek, maar een artiest heeft hier natuurlijk minder of geen inkomsten uit. Een echt goede artiest, daar betaal ik graag voor.

The world can wait

Waylon is sinds november officieel samen met vlogster Bibi. Zij kreeg last van burn-out klachten, waarover ze veel kritiek kreeg van buiten af. Voor mensen die niet bekend zijn met het vloggen lijkt het een luxe positie. Een beetje je leven filmen, leuke uitjes en reisjes… Maar er komt uiteraard veel meer bij kijken. Denk alleen al aan de tijd die in editen gaat zitten.

Daar is dit liedje eigenlijk op gebaseerd. Denk aan jezelf, aan je herstel. De wereld kan wel wachten. Heel het land kan meekijken hoe ze leeft, door haar vlogs. Uiteraard heeft ook iemand daar een mening of kritiek op. Dat kan enorm veel invloed hebben op je gestel. Iedereen kan een mening hebben maar het gaat om jou!

© Instagram Bibi
Outlaw in ‘Em

Met dit nummer, die uiteraard ook op de plaat staat, komt Waylon uit voor Nederland op het Eurovisie Songfestival. Gisteren was de 2e halve finale, de dag dat hij op moest. Niet iedereen is enthousiast over het nummer, maar het valt wel op! Juist omdat het geen ‘standaard’ songfestival nummer is. Uiteindelijk heeft hij de laatste plek voor de finale weten te bemachtigen!

In eerste instantie had ik mijn twijfels over het nummer. Het deed me niets. Hoe vaker ik hem hoor en door het duet met Dionne, blijft hij echter wel meer hangen. Hij heeft het toch voor elkaar! En ik vind het nummer steeds leuker worden.

Concerten

Waylon roept op om tijdens de concerten telefoons thuis te laten. Tegenwoordig kijk je als artiest bijna constant tegen smartphones aan. Iedereen maakt constant foto’s en/of filmpjes, maar hoeveel krijg je dan daadwerkelijk mee van het concert. Één foto of filmpje van je favoriete nummer is echt geen probleem, maar waarom voelen we zo de behoefte dit zo groots op sociale media te delen?! The world can wait! Geniet van het moment, voor jezelf!

The world can wait
© RTL Nieuws
Mijn mening over het album

Ik vind het een heerlijk album. Eentje die je lekker opzet en naar gaat zitten luisteren. Uiteraard zijn er ook meer uptempo nummers. Wel gaat Waylon met dit album echt terug naar de country scene, die hem mijns inziens, het beste past. Ik kan gewoon eindeloos genieten van de stem van deze man. Er staan ook een aantal prachtige ballades op.

Voor mij zitten er songteksten bij die me weer even bewust maken van hoe ik leef. Dat geldt ook echt voor The world can wait. Soms vergeten we zo in het nu te zijn en te genieten… Terwijl dat juist het belangrijkste is. Wat mij betreft is dit vijfde album, na Seeds, een mooie revanche. Dat album doet het namelijk niet zo voor mij, daarentegen vind ik dit een van zijn beste albums! Daarnaast, binnen een week stond hij op 1 in de album top 100.

Ik zal nooit zeggen dat dit mijn beste plaat is, daarmee maak ik het onnodig moeilijk voor de volgende.” – Waylon

Wil jij het album nou ook hebben? Je koopt hem hier!
Wat vind jij van het songfestival nummer van Waylon?

Eén gedachte over “Nieuw album Waylon & Songfestival | The world can wait!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.