week van de Lieve briefjes
Hoe vaak doen we het nog? Een lief briefje schrijven voor iemand die we liefhebben of bijvoorbeeld onze buren. Het is een kleine moeite, maar het gebeurt steeds minder. Dit terwijl het gratis is, weinig moeite is en juist heel veel brengt.

Zelf vind ik het super leuk om kaartjes te sturen of ontvangen. Hetzelfde geldt voor een lief, klein, berichtje. Daarom vind ik het een fijn idee dat er aandacht voor elkaar is door ‘De week van de Lieve briefjes’.

Initiatief Week van de Lieve briefjes

Vorig jaar was er een ‘dag van de Lieve Briefjes’, nu is het een hele week. Van 22 tot en met 28 februari is het idee om lieve briefjes te versturen. Een tof initiatief van stichting Buitengewoonzijn om anderen te laten merken dat je ze waardeert of van ze houdt. Om te zorgen voor verbinding tussen mensen.

Door drie verschillende Groningse illustratoren zijn kaartjes ontworpen die je kunt gebruiken voor een lief briefje. Heel verschillende ontwerpen, maar je wordt er gegarandeerd vrolijk van. Hopelijk ontstaat er zo een laagdrempelige vorm van contact.

Afhaalpunten & Omapost

Dit jaar zijn er weer 14.000 kaartjes beschikbaar om iemand een lief briefje te sturen. Bijvoorbeeld in de bibliotheken, Wij-teams in Groningen, maar ook bij Q-buzz servicepunten in Groningen, Assen en Emmen kun je een leuk kaartje halen om te versturen. Gelukkig is het nu ook verder verspreid over Nederland. Bijvoorbeeld in Zaandam en Brabant, maar zelfs in België worden kaartjes ontvangen. Ook scholen in de provincie Groningen doen mee aan de ‘Lieve Briefjes’ actie.

Kun je nou niet zelf een kaartje halen? Er zijn er (slechts) 25 beschikbaar via Omapost. Je hebt dan de code lievebriefjes’ nodig.

Lieve briefjes

Ik schreef al dat ik blij word van lieve briefjes krijgen of geven. Een beetje persoonlijke aandacht en warmte schenken. Het idee dat iemand aan je gedacht heeft én de moeite doet om dat aan jou te laten blijken. Ik vind het heel bijzonder. Eigenlijk zonde dat door de digitalisering en steeds hoger wordende prijs van postzegels mensen dit minder snel doen. Overigens kan je natuurlijk ook gewoon een kaartje of briefje door de bus doen of ergens in huis klaar leggen voor je geliefde/huisgenoot.

Ik ga in ieder geval even wat mooie kaartjes halen om mensen (hopelijk) blij te maken. ♥

Hoe tof zou het zijn als er volgend jaar landelijk Lieve briefjes worden geschreven en gestuurd?
Stuur jij deze week nog een lief briefje naar iemand om wie je geeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.