vloer in slaapkamer
Het zoeken naar een nieuwe woning, daar hoort ook een vloer kiezen bij. Wat mij betreft is een vloer heel bepalend voor de sfeer in huis. En dromen mag toch?! Dus ik ging wat rondkijken op internet.

In mijn vorige kamer lag er donkergrijs vloerbedekking. Lekker warm, dat wel, maar je ziet er ook daadwerkelijk alles op. Als je ergens per ongeluk mee knoeit krijg je het er heel moeilijk uit. In mijn huidige studio heb ik laminaat liggen. Op zich fijn, want je maakt het makkelijk schoon. Toch ben ik niet helemaal tevreden, want omdat ik de goedkoopste koos beschadigd het snel. Op zoek dus naar iets anders! Hoe kies je de beste vloer?

Soorten vloerbedekking

Er zijn oneindig veel soorten vloeren, bijvoorbeeld: vloerbedekking, laminaat, PVC en hout. Door deze gigantische keuze ben je wel even bezig, want elke soort heeft natuurlijk andere eigenschappen. Voor mij valt vloerbedekking dus af en bijvoorbeeld linoleum is meer geschikt voor een sportzaal. , laminaat, PVC en hout. Door deze gigantische keuze ben je wel even bezig, want elke soort heeft natuurlijk andere eigenschappen. Voor mij valt vloerbedekking dus af en bijvoorbeeld linoleum is meer geschikt voor een sportzaal.

Bij mijn vriend ligt een houten vloer.houten vloer. Dit vind ik ook een mooie optie. Echter gaat hier wel heel veel onderhoud in zitten. Wanneer je dit niet doet wordt de vloer dof en je ziet er wel alles op, wanneer je het niet goed bijhoudt. Sowieso zou ik voor en iets donkere teint gaan, omdat ik in mijn hoofd heb dat ik mijn meubels allemaal zo licht mogelijk wil hebben. Wat ook nog een optie zou zijn is een lichtgrijze eikenvloer.Sowieso zou ik voor en iets donkere teint gaan, omdat ik in mijn hoofd heb dat ik mijn meubels allemaal zo licht mogelijk wil hebben. Wat ook nog een optie zou zijn is een lichtgrijze eikenvloer.

visgraat vloer

Patronen

Ben je dan eindelijk uit de soort vloer die je wilt? Dan kan je ook nog kiezen of je er een patroon in laat leggen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de Hongaarse punt. Dit kan bijvoorbeeld met de houten vloeren. Bij Vinyl kun je kiezen uit Hout, steen, effen, plavuizen, beton, tegels of metaal. Er zijn dus oneindig veel mogelijkheden om de vloer naar jouw wens te hebben. Hout, steen, effen, plavuizen, beton, tegels of metaal. Er zijn dus oneindig veel mogelijkheden om de vloer naar jouw wens te hebben.

Mijn voorkeur

Nu kun je denken: allemaal leuk en aardig Joyce, maar alles lijkt je tegen te staan. Dat is gelukkig niet waar! Mijn grote voorkeur zou uitgaan naar een donkere of lichtgrijze vloer. Dit zou dan een laminaat of Vinyl vloer worden. Naar mijn idee gaat dat het langst mee en is het goed te onderhouden. Daarnaast doet, wat mij betreft, Vinyl niet onder aan een echte laminaat vloer. Het kan er net zo mooi uitzien. Nu nog dat nieuwe huisje…

Wat voor vloer heeft jouw voorkeur? Waarom juist dit soort vloer?

Eén gedachte over “Wonen | Op zoek naar een nieuwe vloer | Martijn de Wit vloeren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.