etherische oliën

In alle eerlijkheid: ondanks mijn nieuwsgierigheid begon ik enigszins sceptisch met het testen van essentiële oliën. Altijd dacht ik “Hoe kan dat nou helpen?”, maar toch wilde ik het graag proberen.

Op Instagram kwam ik een oproep tegen om te schrijven over Young Living oils. Dit zijn etherische oliën. Door mijn nieuwsgierigheid besloot ik een gokje te wagen en kwam zo in contact met Bianca. Zij gaf me allerlei tips voor de toepassing van de olie.

Over Young Living

In 1993 richtte Gary Young zijn eerste kruidenboerderij en distilleerderij op Omdat hij wist wat Etherische oliën konden doen, wilde hij oliën van de beste kwaliteit. Hoe zuiverder de olie, des te beter die zijn werking doet.

Door het kopen van land in Utah en Idaho kon hij kruiden gaan kweken als lavendel, melisse en pepermunt. Omdat de vraag groeide naar de olie richtte hij een distilleerderij op.

Gary zorgde ervoor dat Young Living over de hele wereld een leider op de markt werd.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn aromatische, geconcentreerde plantenextracten die zorgvuldig verkregen worden door stoomdestillatie, koudperson of het tappen van hars. We bieden etherische oliën, melanges en andere producten op basis van etherische oliën met een optimale hoeveelheid natuurlijke voorkomende bestanddelen.

Je kunt ze gebruiken voor diverse doeleinden zoals het reinigen van je huis, voor welzijn en gezondheid, huidverzorging en spiritualiteit ontwikkeling.

Mijn ervaring met het gebruik van etherische oliën 

Ik ben begonnen met het testen van Panaway. Door de Lupus ben ik bekend met rugpijn. Ik liet Jurjen deze olie op mijn onderrug smeren. Ondanks de kleine hoeveelheid, het zijn maar kleine test potjes, heb ik toch een periode van 1 à 1,5 uur aanzienlijk minder tot geen last gehad.

Voor mijn hooikoorts maakte ik een stick om te inhaleren. Hiervoor deed ik 3 druppels van de Lavendel, Pepermint en Lemon op de stick. Deze helpt mij voornamelijk om makkelijker adem te kunnen halen.

De Pepermint is ook een aanrader voor wanneer je hoofdpijn hebt. Dan smeerde ik een druppel over mijn voorhoofd. Ik vind het effect lastig uit te leggen. Het voelt verfrissend, maar ook alsof er weer ruimte komt in je hoofd. Hier heb ik zeker een boel aan gehad.

Op een moment tijdens het testen voelde ik me heel slecht. Ik had verhoging, hoofdpijn en een warrig brein. Tijd om Bianca te berichten.

Door Lavendel en Pepermint op mijn hoofd en onder mijn voet te smeren en stress away op mijn polsen, was ik zo in slaap.

Het hielp me heerlijk te ontspannen en de dag erna voelde ik me weer een stuk beter.

Kortom: Ik ben om! Ik zou heel graag een kit willen om er veel langer gebruik van te kunnen maken. Daarnaast helpt het me echt heel goed. Iets waarvan ik vooraf niet zeker was. Meestal verlicht het mijn klachten enorm. Voor de Lupus is er echter wel wat meer en een langere periode van gebruik nodig. Bovendien zijn er nog een aantal soorten die ik graag zou testen.

De kit

De kit bestaat uit 12 verschillende oliën. Deze kun je op zich zelf gebruiken, combineren, maar ook in rollers doen. In plaats van medicatie kan je bijna volledig je medicijnkastje vullen met deze oliën. Het helpt namelijk ook tegen blauwe plekken en jeuk bij muggenbulten, maar ook voor nog veel meer.

Deze 12 oliën zitten in de kit:

Lemon, Lavender, Peppermint, Copaiba, Frankincense, Orange+, Stress away, Panaway, Thieves, Digize, RC en Purification.

Elke olie heeft zijn eigen werking en doel waar je het voor kunt gebruiken.

Win actie

Omdat ik zo enthousiast ben over dit product wil ik jou de kans geven daar ook kennis mee te maken.

Wat je kan winnen?
Een roller naar keuze. Of je nou meer rust wilt, beter wilt slapen of tegen verkoudheid. Het kan allemaal!

Wat je daarvoor moet doen?
Volg Bianca op Instagram en Facebook en laat hieronder even een reactie achter dat je meedoet en waar je voorkeur naar uit gaat.

De win actie sluit 26 juni en de winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Interesse?

Ook interesse? De gehele maand juni zijn er geen verzendkosten! Vermeld je bij een bestelling dat je via mijn blog bestelt, dan krijg je een welkomstpakket gratis. 🙂

De kit met 12 flesjes olie kost 171.52. Het is aan te raden de v6 erbij te bestellen, om je olie te kunnen verdunnen. Deze kost 25.95. Daarnaast komt er altijd 12.09 aan verzendkosten bij. Omdat je met deze bestelling 120 punten krijgt, krijg je er extra gratis olie bij.

Kende jij etherische oliën al?
Waar gebruik jij ze graag voor?

Eén gedachte over “Zo ervaar ik het gebruik van etherische oliën”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.