De mobiel
Sinds vorig jaar ben ik in het bezit van een Motorola Moto G5. Een mobiel die ik los kocht, zodat ik een simonly-abonnement kon afsluiten. Hierdoor zou ik besparen op kosten. Nu wil ik pas volgend jaar een nieuw toestel kopen, maar ondertussen houd ik wel in de gaten wat er op de markt is en komt. Zo kwam ik onder andere de Galaxy S9 tegen.

Niet alleen voor privégebruik, maar ook voor mij als blogger, heb ik natuurlijk een aantal dingen waar ik op let bij de aanschaf. Een wensenlijstje als het ware. Daarnaast moet ik ook rekening houden met mijn budget, want die is niet oneindig. Ik neem jullie mee in de zoektocht.

Wensen

Maar waar let ik dan op wanneer ik een nieuw toestel wil kopen? Als blogger vind ik het belangrijk dat er een goede camera in mijn telefoon zit. Zo kan ik, ook zonder mijn systeemcamera, goede kwaliteit foto’s maken. Daarnaast is het natuurlijk wel erg fijn als er ruimte is voor een SD-kaart voor extra opslagruimte. Mijn ervaring is dat, met het installeren van apps en het bewaren van foto’s, de standaard schijfruimte vrij snel vol kan zijn. Ook het formaat is voor mij wel van belang. Vaak vind ik de compact-versies net iets fijner dan de plus-varianten, omdat ze beter in mijn hand liggen. Oh en mijn voorkeur gaat uit naar een Android telefoon.

Apps die ik gebruik

Naast een aantal standaardapps, zoals WhatsApp, Facebook en Instagram, is er nog een aantal waar ik als blogger niet zonder kan. Zo gebruik ik Canva om voornamelijk Instagram-foto’s op het juiste formaat te krijgen en VSCO om deze na te bewerken. Deze laatste app heeft vele opties om een samenhangende Instagram feed te creëren. Via de app ‘Preview’ kan ik kijken hoe deze eruit komt te zien als ik een foto toevoeg en op die manier de beste volgorde bepalen. Mijn statistieken houd ik graag bij via de Google Analytics app. Op die manier heb ik een duidelijk overzicht.

Opties

In eerste instantie zou ik niet meer voor een Motorola gaan. Het is in principe een prima toestel, hoor, maar de kwaliteit van mijn huidige camera valt gewoon wat tegen. Ik hechtte hier niet veel waarde aan, omdat ik net een nieuwe camera had gekocht. Toch heb je die ook niet altijd mee en dan is het fijn als je met een vervangend apparaat ook goede foto’s kunt maken.

Een van de opties en merken die ik tegenkwam was de Sony Xperia XZs. Deze heeft een voorcamera van 13 mp en een achtercamera van 19 mp. Dit is dus zeker het overwegen waard, ook omdat de prijs op dit moment €499 is. Deze zal naar verwachting nog dalen.

Wat ook een erg mooi toestel is, is van Samsung de Galaxy S9. Deze komt binnenkort uit, waardoor de prijs nog wat hoger ligt. Deze camera heeft een dubbel diafragma, waardoor je beter invloed hebt op de hoeveelheid licht op je foto. Het ‘normale’ formaat kost bij een los toestel €792, bij de plus-variant €888.

T-mobile

Voor een los toestel kun je natuurlijk overal terecht, want de SIMkaart kan overal in. Een leuk voordeel bij onder andere T-mobile is dat er momenteel een actie is, waarbij je tot wel €400 terug krijgt voor je oude toestel als je de Galaxy S9 aanschaft. Deze actie loopt tot 15 maart aanstaande en op de site kun je berekenen hoeveel je oude toestel nog waard is.

Ondanks dat de Samsung S9 boven budget zit, neem ik deze mee in mijn overwegingen.
Wat voor een toestel heb jij? Ben je er tevreden over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *