zomervakantie
zomervakantie
De zomervakantie. Het duurt nog even maar wij hebben onze bestemming al besproken in februari. Nu kun je je afvragen waarom, maar daar hebben we een paar hele goede redenen voor. Ik ga niet delen wanneer we op vakantie gaan. Wel hoe we onze vakantie gekozen hebben en waarom we zo vroeg boeken. 

Hoe kozen we onze vakantie?
Het eerste jaar dat we samen waren zijn we op vakantie geweest naar Berlijn. Een reis van 11 dagen, met de bus. Acht uur reizen in het gunstigste geval. We waren er allebei jaren geleden al eens geweest, maar wilden graag nog eens terug. Een stad als Berlijn in vier dagen door rennen met school is nu eenmaal niet ideaal. 

Het jaar erna gingen we naar Eerbeek, een Landal park. Met rolstoel, koffers en rugzakken met het openbaar vervoer. Niet ideaal, maar een heel fijne vakantie. Naar het buitenland of een heel verre vakantie was geen optie vanwege mijn gezondheid. Het ging in die periode erg slecht en ik was heel vermoeid. 

Als het kon zouden we dit jaar naar een zon bestemming gaan. Helaas zijn deze schreeuwend duur, waardoor dit niet echt binnen de mogelijkheden viel. Opnieuw hebben we gekozen voor een bestemming in Nederland, maar dan een andere omgeving.  We hadden namelijk wel wat wensen:

 • Zwemfaciliteiten; in ieder geval binnen, maar een extra buitenbad zou leuk zijn.
 • Een vaatwasser: wie wil er nu afwassen op vakantie?!
 • Een ligbad: ik hou van een lekker bad. Hier is thuis geen mogelijkheid toe dus dan graag op vakantie.
 • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer. We hebben allebei geen rijbewijs of auto. 

Mooie extra bijkomstigheden zijn de combimagnetron en de gratis WiFi. Voor de laatste moet je vaak betalen en meestal zit er in een huisje alleen een magnetron. Nu kunnen we wél lasagne maken, of Bobotie of pizza… Uiteindelijk hebben we een park en accommodatie gevonden die perfect aan onze wensen voldoet. 

Waarom hebben we zo vroeg geboekt? 
De afgelopen jaren zijn we steeds voor of na het hoogseizoen op vakantie gegaan. Dit doen we dit jaar ook weer. Op die momenten is het gewoon een stuk rustiger en zijn er minder kinderen. Ook is het animatieteam iets minder enthousiast in bijvoorbeeld juni of augustus/september. Tevens zijn vakanties in het hoogseizoen een stuk duurder en kan mijn vriend makkelijker vakantie opnemen, omdat niet iedereen tegelijk gaat. De vakantie van dit jaar hebben we dan ook geboekt met €200 vroegboekkorting! Dat scheelt toch aanzienlijk. Zelfs met de betaalde voorkeur voor een ligbad. 

Als je, net zoals ons je vakantie in het begin van het jaar boekt, heb je super lang voorpret. In het begin staat de teller op ruim 100 dagen, maar het is leuk om het steeds lager te zien worden. Ook heb je langer tijd om je voor te bereiden en alles goed te regelen. Zo ga ik vandaag al een aantal kleding items voor de zomer zoeken en bijvoorbeeld een extra badpak. Niets is zo vervelend als een dag later een nog vochtig badpak aantrekken. Op die manier kun je dus veel langer genieten van het idee. Wij hebben er in ieder geval erg zin in! 

Heb jij al vakantieplannen of zelfs al geboekt? Wanneer doe jij dit en hoe pak je het aan? Laat het weten in de comments, misschien kan ik de tips dan meenemen voor volgend jaar. Uiteraard komen er nog meer artikelen in de vakantieserie rondom voorbereidingen, inpakken en een verslagje van de vakantie zelf. 

3 gedachten over “Vrije tijd | Zomervakantie: vroegboeken loont”

 • Lekker hoor! Ik heb het geluk dat ik nog met me ouders mee ga en zij alles betalen. Dus we gaan lekker 3 weken een rondreis maken op Indonesië.

 • Super leuk dat je je vakantie hebt geboekt! Wij hadden onze vliegtickets in november / december al geboekt, doen wij elk jaar, puur omdat de vliegtickets naar (verre) landen dan gewoon nog betaalbaar zijn. Dit jaar 375€ voor een retourtje China, ik heb er zin in! En je hebt lang voorpret, dat is zeker waar en ontzettend leuk 🙂

 • Super leuk!
  Wij boeken ook altijd eerder. Scheelt een hoop geldt.
  Helaas zijn wij wel gebonden aan schoolvakanties, dus animatie teams zijn bij ons altijd zeer enthousiast, zucht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *